"Budućnost Slavonije je u našim rukama"

Vijesti 20. srp 201812:02 > 12:07
N1

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić istaknuo je uoči današnje sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem dobru komunikaciju s Vladom, važnost europskih fondova te izrazio želju da se nacionalni stadion izgradi u Osijeku.

Slavoniju muči loša demografska slika, odlazak mladih ljudi, ali i drugi se bore s time, niz je problema koji su tu niz godina vezano i uz čelne ljude ranijih Vlada, požalio se Anušić u razgovoru za N1.

Konkretizirao je i na koga misli kada govori o bivšim Vlada i čelnim ljudima, kazavši da je riječ o onoj Zorana Milanovića, koja je, tvrdi, Slavoniju dovela u loš položaj kada se govori o europskim fondovima.

Stoga će Anušić staviti naglasak upravo na njih u idućoj financijskoj perspektivi, istaknuo je, a upitan za demografiju i mjere Vlade i ministrice Nade Murganić – kazao je da one mogu pomoći i pomoći će, ali demografija će se početi popravljati kad ljudi budu imali dobro plaćen posao da mogu kvalitetno živjeti i imati obitelj.

“Ne želim kukati, budućnost je u našim rukama i ničijim drugima, mi se moramo uhvatiti u koštac s problemima, predlagati rješenja i projekte i komunicirati s Vladom”, poručio je Anušić istaknuvši da je komunikacija s Vladom odlična.

Na današnjoj sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem govorit će se i o demografskoj revitalizaciji Slavonije, različitim projektima iz kulture i infrastrukture te će se napraviti plan daljnje dinamike aktivnosti vezanih za Slavoniju.

Anušić je kazao da je riječ o projektima vrijednima više od miliardu kuna – sustavi navodnjavanja, koji su u fazi ishođenja građevinske dozvole, a u fazi su i pripreme projekta vodna stepenica, čeka se završetak koridora Vc, revitalizacija osječke tvrđe, obnova kulturne baštine, dvoraca – turistička infrastruktura …

Istaknuo je da su oni spremni za sve projekte upitan bi li željeli da nacionalni stadion bude izgrađen u Osijeku. Podsjetio je da je kad je u Osijeku igrana utakmica, atmosfera bila vrhunska i da su ih oni ispratili u Rusiju te zaključio – kad se ne računa na nas, mi računamo na njih.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.