"Ova vlada učinila za Slavoniju više nego niz godina prije"

Vijesti 20. srp 201816:20 > 16:21
N1

Na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem koja je u petak održana u Vinkovicma potpisani su ugovori za više od 130 projekata na području pet slavonskih županija ukupne vrijednosti od milijardu i tristo milijuna kuna.

Premijer Andrej Plenković izjavio je nakon sjednice Savjeta da je 19,5 milijardi kuna na raspolaganju za Slavoniju, a dosad je na sastancima dogovoreno kako će se rasporediti 36 posto od tog iznosa. 

Istaknuo je kako je demografski problem osobito prisutan u Slavoniji te kako je Vlada htjela i na ovaj način pokazati da radi na tome.

“Vrlo sam zadovoljan sastankom, akteri su shvatili bit procesa. Kroz mandat ove Vlade učinilo se više za razvoj Slavonije nego niz godina prije toga”, rekao je premijer. 

Na pitanje koliko je ovoj Vladi zaista bitna Slavonija, odgovorio je kako su 4 slavonske županije među najnerazvijenijima i da zbog tako teškog startnog položaja sve rade na koherentan način. 

Što se tiče slučajnog zagađenja vode u Slavonskom Brodu, premijer kaže “DORH je samostalno i neovisno tijelo i u svom radu provodi sve što treba nemam što dodati na zaključke DORH-a”.

Na pitanje kako će uprava Agrokora objaviti plaće savjetnika, premijer je odgovorio da ne zna. Komentirajući zahtjev GI Narod odlučje da potpise koje su prikupili za referendum za promjenu Ustava provjerava DIP, a ne ministarstva kojima je to povjereno, odgovorio je: “Ja imam povjerenja u institucije hrvatske države i oni koji su dobili zadatak to će i napraviti”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.