Prosvjed u Splitu zbog smrti Kristiana Vukasovića

Vijesti 07. lis 201921:46 > 21:51
Miranda Cikotic/PIXSELL

Ispred zgrade Županijskog suda u Splitu od 10 sati bit će održan mirni prosvjed građana zbog smrti Kristiana Vukasovića.

Taj je 18-godišnjak s mentalnim i tjelesnim oštećenjima, osuđen za podmetanje požara kao odrasla osoba, preminuo je u KBC-u Split kamo su ga u komatoznom stanju dovezli iz zatvora na Bilicama.

Mjesec dana nakon smrti Kristiana Vukasovića na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je stigao nalaz obdukcije u kojem je navedeno da je uzrok smrti najvjerojatnije zatajenje srca kao posljedice tzv. zloćudne aritmije.

VEZANE VIJESTI

U nalazu je nabrojen i niz ozljeda koje su uočene vanjskim i unutarnjim pregledom tijela: krvni podljevi trbušne stijenke, natkoljenice, potkoljenice te mekog oglavka tjemena. Kako je naveo patolog, ozljede se ne mogu sa sigurnošću dovesti u vezu sa smrtnim ishodom.

Međutim, ostaje vidjeti hoće li tužiteljstvo provesti dodatne izvide vezano za modrice na nogama za koje je navedeno kako su mogle nastati udarcima tupo tvrdim sredstvom ili udarcem nogu te za podljev na tjemenu.

Izvidi o slučaju se provode od 16. kolovoza kada je državno odvjetništvo zaprimilo posebno izvješće policije o prijavi Stipana Vukasovića, koji je na sinu Kristianu koji je doveden u KBC Split iz zatvora na Bilicama vidio modrice koje su nastale dok je bio u istražnom zatvoru.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.