Na dražbi ukradenih predmeta bicikli razgrabljeni za 10 min.

Vijesti 14. svi 201518:40 > 18:42
Luka Gerlanc / CROPIX

Više od 200 Zadrana u roku od desetak minuta razgrabilo je šezdesetak rabljenih bicikala ponuđenih na javnoj dražbi u zadarskoj policiji, na adresi Murvička ulica 9, iza ureda gdje se izdaju osobni dokumenti.

Uz bicikle bila su ponuđena i tri neispravna skutera, te dvoja invalidska kolica u prilično dobrom stanju koja su se nudila po simboličnoj cijeni od svega 30 kuna.

Iako je najveći interes Zadrana izazvala ponuda više od 60 bicikala ili barem djelova bicikala, invalidska kolica za nekoga kome su potrebna mogu značiti spas jer nova koštaju i nekoliko tisuća kuna. Nisu na dražbi prodana i zainteresirani ih kupci još uvijek mogu kupiti u policiji u Murvičkoj ulici.

Bicikli su se nudili po cijeni od 50 do najviše 100 kuna i za kupnju je trebalo otrgnuti istaknuti listić s cijenom i podacima o cijeni na licitaciji, otići do stolića s blagajnom, platiti predmet i preuzeti ga. Ipak, ni tu nije išlo sve glatko. Jedan je kupac otišao s listićem platiti bicikl, ali kad se vratio po njega – više ga nije bilo.

”Teško je u ovoj gužvi sve kontrolirati. Najbolji je način da bicikl kojega želite kupiti odgurate sa sobom do blagajne, platite ga i preuzmete. Ukupno je bilo 66 bicikala, četiri neregistrirana skutera-motorkotača i dvoja invalidska kolica”, kazala je policijska službenica, piše Slobodna Dalmacija.