Kovačić: Današnje političko ozračje ne smije biti samo prigodno

Vijesti 05. kol 202009:19 > 09:22
N1

Predsjednik savjeta za ratne veterane SDP-a Vinko Kovačić poručio je iz Knina da je predsjednik Milanović održao izvanredan govor koji svatko mora podržati. U razgovoru s reporterom N1 televizije Harijem Kočićem, naglasio je ranije možda političke prilike nisu bile sklone dodjeli odlikovanja pripadnicima HVO-a, ali da je predsjednik Milanović to sada dobro učinio.

“On je time odao čast i poštivanje našim suborcima iz HVO-a i unatoč tome što je znao da će to za njega značiti neke političke implikacije, to je za svaku pohvalu i poštovanje”, poručio je.

Naglasio je da se ne smije zaboraviti ni uloga predsjednika Josipovića jer ovo nije prvi put se pokušava relaksirati odnose između Hrvata i Srba.

VEZANE VIJESTI

“Podsjetit ću da je na inicijativu predsjednika Josipovića Veljko Đakula bio i u Kninu i u Vukovaru, ali tada nije bilo podrške ni HDZ-a ni SDSS-a, skoro pa nas se nazivalo izdajnicima”, podsjetio je Kovačić.

Zaključio je kako desnica gestu dolaska Borisa Miloševića u Knin te odlazak Tome Medveda u Grubore, sigurno neće prihvatiti.

“Već su rekli da je to akt veleizdaje, ali pitanje je koliko je ta desnica jaka, svaka država u Europi ima neku desnicu od deset posto, nije to ništa posebno”, kazao je.

Govoreći o generalu Gotovini te govoru koji se danas iščekuje, rekao je da Gotovina ni u ratu ni u miru, ne mijenja svoje stavove, te da očekuje govor pun nade i pomirenja.

“Nije nas ni u ratu vodila mržnja, nismo se osvećivali neprijateljima, bilo je zločina, mora se reći, ali dosta je i procesuirano”, rekao je Kovačić te naglasio kako se nada da političko okružje danas iz Knina neće bit samo prigodno, već osmišljeno i planirano te da će se nastaviti i u budućnosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.