Brleković za N1: Mamić je nestašan dečko

Vijesti 02. srp 201518:53 > 18:57
N1

Gost Dnevnika u 19 bio je Ivan Brleković, bivši dopredsjednik HNS-a.

Dugo ste upozoravali da će se ovo dogoditi, dogodilo se, mislite li kao netko tko je i odvjetnik da će biti sudskog epiloga?

”Teško mi je na to odgovoriti. Svatko je nevin dok mu se takve stvari i ne dokažu. U svakom slučaju, ujutro se mislilo da je riječ o nekim predradnjama oko njihovog obiteljskog biznisa, ali sada vidimo da je PNUSKOK ušao i u Dinamo i u HNS”.

Mamić je i politički optuživao danas na konferenciji za novinare, a HDZ se javio priopćenjem.

”To je stereotip naših najvećih stranaka, i ništa novo. Međusobna optuživanja i prebacivanja odgovornosti. Predizborana kampanja je u punom jeku i bit će vrlo oštra – očito”.

Puno je afera iza Mamića (slučaj Česma, šamaranje šefa tajne službe, svašta izgovoreno ministru sporta, no ipak i dalje se čini nedodirljiv. Kaže da će se vratiti, ali danas, u svom stilu, vodi mamu na kupanje…

”Ja sam bio samo član saveza i nisam sudjelovao u nikakvim nečasnim radnjama, a to ne znam ni za Mamića. On je nestašan dečko, ajmo to tako reći. Puno je toga trulo u našem nogometu, a to se vidi i po poljudskoj svastici i zadnjim aferama oko Šukera”, zaključuje Brleković.

Podsjetimo, nogometni klub Dinamo izvijestio je u četvrtak da policijski ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PN USKOK) istražuje izvršnog predsjednika tog kluba Zdravka Mamića i trenera Zorana Mamića. Pod istragom su i Damir Vrbanović, bivši direktor Dinama, te jedan porezni službenik.