Otkriven poreznik koji je pomagao Mamićima

Vijesti 03. srp 201513:59 > 14:05
Cropix/Dragan Matić

I dok će danas biti ispitani braća Mamić i Vrbanovićem USKOK je jučer ispitao uhićenog poreznika koji je Mamićima navodno pomagao u utaji poreza.

Dok policija treba obaviti razgovor s braćom Mamić i Vrbanovićem Uskok će ispitati jučer uhićenog poreznika koji je Mamićima navodno pomagao u utaji poreza.

Prema neslužbenim informacijama riječ je porezniku iz Sesveta Milanu P. koji je jučer odveden na kriminalističko istraživanje u policiji, a nakon razgovora s Uskokovim istražiteljima bit će poznato hoće li tužiteljstvo za njega zatražiti određivanje istražnog zatvora. O njegovu mogućem zatvaranju odluku treba donijeti sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Policijski odjel za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala u četvrtak je zbog mita i utaje poreza pretresao kuće braće Mamić, kojima je navodno pomagao uhićeni poreznik, ali i prostorije Dinama i HNS-a gdje su potvrdili da je “predmet obrade” i Vrbanović. No, Zdravko Mamić je iz slovenskih Moravskih Toplica poručio da je riječ o lažima te da politički vrh “izmišlja afere domoljubima”.

Prema pisanju medija Uskok osumnjičene tereti da su Dinamo oštetili za više desetaka milijuna kuna koji je većim dijelom završili u džepovima Zdravka i Zorana Mamića.

Sve o temi čitajte OVDJE.