Šatoraši premijeru: Otvorite granicu sa Srbijom!

Vijesti 25. ruj 201512:31 > 12:33
N1

Prosvjednici iz šatora u Savskoj ulici zatražili su u petak od premijera Zorana Milanovića da "odmah prekine igrokaz s blokadom graničnog prijelaza Bajakovo i dopusti normalan teretni promet i tranzit roba između Hrvatske i Srbije".

Mnogi od blokiranih kamiona pripadaju hrvatskim tvrtkama i mnogi od vozača u tim kamionima su hrvatski branitelji. Ne želimo da političari preko njihovih leđa dokazuju koliki su domoljubi i koliko im je stalo do hrvatske države, poručuju prosvjednici u priopćenju.

Granice se zatvaraju samo u slučaju rata, a u miru pojačano nadziru i kontroliraju, ako je potrebno i uz pomoć vojske. Umjesto da je otpočetka proveo strogi režim kontrole legalnih i ilegalnih graničnih prijelaza, kao što su to učinile nama susjedne zemlje, Milanović sada stvara umjetnu atmosferu rata i sukoba sa Srbijom, kaže se u priopćenju.

Prosvjednici također optužuju Milanovića da se “u ratu ponašao kao dezerter”, te ga pozivaju “da se sada ne junači, jer rat je završo, u tom smo ratu pobijedili bez njega i takvih kao on, a danas želimo imati sigurnu zemlju i dobre odnose sa svim susjedima, pa i Srbijom”.