'Jandroković ima sreće da mu sad nisam uletjela u studio'

Vijesti 29. ruj 201508:53 > 08:55
N1

Je li nakon inauguracije predsjednice Kolinde Grabar Kitarović došlo do tajnog susreta šefa oporbe Tomislava Karamarka i srpskog premijera Aleksandra Vučića? Gošća Novog dana bila je novinarka i zamjenica glavnog urednika "Nacionala" Orhideja Gaura Hodak.

Gostujući u “Novom danu” saborski zastupnik HDZ-a Gordan Jandroković oštro je odbacio tvrdnje tjednika Nacional da je u zagrebačkom hotelu Sheraton došlo tog do tajnog sastanka.

“To je ponovno nevjerojatna laž. Kada je Vučić bio na inauguraciji, oni su se javno susreli i to nije bilo ništa tajno. Nakon toga njih dvojica se nikada više nisu susreli. O tome ne želim polemizirati, to je laž i nastavak politike Milanovića da skrene pozornost s vlastitith slabosti”, kazao je Jandroković.

Orhideja Gaura Hodak, pak, tvrdi da je do tog sastanka sigurno došlo, što je, kazala je, potvrdio i sam srpski premijer Vučić i to gostujući u središnjem dnevniku HRT-a.

“Gospodin Jandroković ima sreće da nisam uletjela u studio dok je to govorio. Nečuveno je da se spušta na tako niske grane. To što on radi cijela javnost može ocijeniti kao beskičmenjaštvo prve kategorije, dobit će sudsku tužbu.

‘Moram sada birati riječi budući da gospodin Karamarko ima duševne boli. Karamarko se sastao s Vučićem i Vučić je to potvrdio u središnjem dnevniku HRT-a. Nije riječ o slučajnom susretu na inauguraciji, već o susretu u Sheratonu. Taj susret bi ostao tajan da premijer Milanović to sada nije rekao. Vučić se pohvalio da je imao sastanke s Pusić, Milanovićem i Kitarović. Nakon toga se sastao s Karamarkom u Sheratonu, ako je to bio službeni susret, javnost je o tome trebala biti obaviještena”, kazala je Gaura Hodak.

Na upit ima li detalja o tom susretu, kaže da nema, ali da je to ionako nebitno. “To pokazuje licemjernost politike gospodina Karamarka. Jedno misli, drugo govori, treće radi”, zaključila je.