Mario Mamić uplatio jamčevinu u gotovini i izašao iz zatvora

Vijesti 17. pro 201509:32 > 09:39
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Mario Mamić poslijepodne bi trebao izaći iz istražnog zatvora nakon što je položio jamčevinu od pet milijuna kuna, rekao je u četvrtak novinarima njegov odvjetnik Čedo Prodanović, objasniviši da za jamčevinu nisu koristili ranije prihvaćenu nekretninu jer je na nju netko u ime nogometaša Eduarda da Silve stavio zabilježbu u zemljišnim knjigama..

Nakon što je sud prihvatio zahtjev da se jamčevina isplati većinom u nekretnini i djelomično u novcu, i nakon što smo uplatili novačni dio, pojavila se neka fantomska tužba osobe koja je pisala kao da je Eduardo da Silva protiv Božidara Šikića, koji je založio svoju nekretninu, podnio tužbu jer mu je Šikić navodno dužan novac, te je stavila plombu u zemljišnim knjigama, izjavio je Prodanović ispred zagrebačkog Županijskog suda.

Dodao je kako zbog toga nisu mogli koristiti Šikićevu nekretninu pa su u srijedu skupili novac i u četvrtak platili jamčevinu u punom iznosu. Iako smatra da je tužba izmišljena, Prodanović kaže da više nisu mogli čekati jer bi postupak prigovora trajao predugo. Prodanović je siguran da tužbu protiv Šikića nije pisao da Silva jer se on nalazi u Brazilu.

Nakon što su odvjetnici Marija Mamića uplatili jamčevinu u gotovini, na sud je doveden Mamić koji je obećao da će se na slobodi pridržavati određenih mjera opreza, među kojima je i zabrana kontaktiranja sa svjedocima.

Sud je u srijedu prihvatio izmijenjenu ponudu jamčevine i za suosumnjičenog poduzetnika Sandra Stipančića. Zbog navodnog izvlačenja novca iz Dinama, Uskok još tereti izvršnog predsjednika kluba Zdravka Mamića i poduzetnika Igora Krotu, koji nije ni ponudio jamčevinu.

Sud je u ponedjeljak prihvatio izmijenjeni prijedlog jamčevine za Zdravka Mamića koji je u drugom pokušaju ponudio jednu nekretninu i nešto više od 6,3 milijuna kuna u gotovini.

Prema novom prijedlogu Mamić će se moći braniti sa slobode uz upis založnog prava na kuću u Samoboru, koja je procijenjena na 7,63 milijuna kuna, dok će ostatak do 14 milijuna kuna, koliko mu je ranije određeno za izlazak iz Remetinca, uplatiti u gotovini.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.