Banožić i Hranj uputili čestitke povodom Dana pobjede i obljetnice VRO Oluja

Vijesti 04. kol 202217:36 0 komentara
Tomislav Miletic/PIXSELL

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj uputili su u četvrtak čestitke povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice VRO Oluja i zahvalili hrvatskim braniteljima na doprinosu u oslobađanju zemlje.

Ministar obrane Mario Banožić istaknuo je da blagdan simbolizira povijesno, veličanstveno, svehrvatsko djelo u Domovinskom ratu – pobjedničku i oslobodilačku vojno-redarstvenu operaciju Oluja te izrazio posebnu zahvalnost svim hrvatskim braniteljima koji su domoljublje i snagu utkali u slobodu jedine domovine Hrvatske.

VEZANE VIJESTI

“Osobito zahvaljujemo onima u koji su u pobjedničkom hodu zastali, žrtvujući sebe za našu budućnost, oni su naš uzor, ali i podsjetnik kako nam slobodu nitko nije darovao i kako se za nju borilo i žrtvovalo”, istaknuo je Banožić.

Ponosan sam što Oluju obilježavamo s rezultatima koji su sami po sebi ispunjenje snova hrvatskih ljudi – s Pelješkim mostom koji je spojio Hrvatsku i što Vlada RH usmjerena u razvijanje naših obrambenih sposobnosti i kapaciteta s do sada najvećim izdvajanjima za obranu, poručio je, uz ostalo, Banožić.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Roberta Hranj naglasio je kako se od 5. kolovoza 1995. na kninskoj tvrđavi vijori hrvatska zastava, a mi se prisjećamo Oluje, Domovinskog rata i borbe hrvatskih građana za neovisnost, slobodu i prava na sigurnu budućnost.

Podsjetio je kako je u samo 84 sata, Hrvatska vojska u pobjedonosnoj vojno-redarstvenoj operaciji Oluja oslobodila okupirana područja i trajno osigurala međunarodno priznate granice Republike Hrvatske. Hrvatski vojnici tom su prigodom oslobodili domovinu i očuvali hrvatsku neovisnost, a Oluja ostaje simbol nade, pobjede, odlučnosti, hrabrosti i zajedništva, istaknuo je.

Naše misli i zahvalnost okrenute su prema svim onim hrabrim hrvatskim vojnicima koji su svoje živote i zdravlje utkali u slobodu i samostalnost Republike Hrvatske i postali uzor svim pripadnicima Oružanih snaga RH. Oni su nesebično dali svoj život i zdravlje za našu slobodu i zato ih čuvamo u našim srcima i mislima, dodao je Hranj.

Naše suvremene, profesionalne, organizirane i cijenjene vojne snage, osposobljene i obučene za tradicionalne zadaće svakodnevno jednako predano doprinose zadaćama pomoći društvu i građanima u slučajevima nesreća i kriza, a svojim sudjelovanjem u međunarodnim misijama, operacijama i aktivnostima pridonose izgradnji sigurnosti i mira. Naša Domovina s ponosom slavi 27. godinu pobjede, istaknuo je Hranj u čestitki.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!