Beroš: Većina članova i dalje želi sudjelovati u Znanstvenom savjetu

Vijesti 22. lis 202113:19 > 13:26 1 komentar
N1

Ministar zdravstva Vili Beroš nakon susreta s europskom povjerenicom za zdravstvo i sigurnost hrane Stellom Kyriakides komentirao je među ostalim situaciju u Znanstvenom savjetu Vlade.

“Komentirali smo neunisono istupanje pojedinih znanstvenika”, rekao je Vili Beroš i dodao: “Jasno je da je znanost da se propituje, no kad imate znanstveni forum, on putem glasnogovornika ili člana Vlade iskaže stavove. Oko pojedinačnog istupanja članova Savjeta u vlastitoj ingerenciji putem društvenih mreža usuglasili smo se da moramo upozoriti da takav način komentiranja stručno utemeljenih činjenica šteti. Kao što je povjerenica naglasila, imamo Znanstveni savjet koji šalje nedvosmislene poruke – cijepljenje spašava živote i pomaže izlasku iz ove krize.”

VEZANE VIJESTI

Na pitanje kako je moguće da ljudi koji sjede u Znanstvenom savjetu vode javnu antikampanju službenoj kampanji i aktivno svaki dan istupaju protiv masovnog cijepljenja, Beroš je rekao:

“Možda imate bolje informacije. U ovom trenutku imam informaciju da je većina članova Znanstvenog savjeta konstruktivna i dalje, želi sudjelovati u Vladinom promišljanju o krizi i ne namjerava napustiti Znanstveni savjet jer bi to značilo lošu poruku, poruku nekonzistentnosti. Moramo se boriti za svoje ideje ako u njih vjerujemo, nastavit ćemo to i dalje. Važno je slati jasnu poruku što Vlada čini. Svi članovi Znanstvenog savjeta koji to ne čine, neka se propitaju o tome.”

O konkretnom istupu Gordana Lauca na društvenim mrežama rekao je:

“Ni ja se ne slažem s njegovim izjavama, o daljnjem postupanju odlučit će onaj tko je relevantan. Jučer sam naveo argumentaciju zašto je važno propitivati znanost, imati nekoliko različitih utemeljenja za razmišljanje.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare