Bez teškoća s covid potvrdama i u Rijeci: Od 2.500 testiranih 40 pozitivnih

Vijesti 16. stu 202114:48 0 komentara
Nel Pavletic/PIXSELL

Prvi dan s uvedenim obveznim predočavanjem covid potvrda, potvrda o preboljenom covidu-19 ili pak o testiranju za zaposlenike i korisnike državnih i javnih ustanova na području Rijeke nije bilo problema.

Prema podacima iz Primorsko-goranske županije, u ponedjeljak je na području županije testirano 2500 osoba iz sustava javne i državne uprave, a među njima je bilo 40 pozitivnih.

U Primorsko-goranskoj županiji, riječkoj gradskoj upravi, fakultetima Sveučilišta u Rijeci i mnogim drugim ustanovama zaposlenici su svojim voditeljima ili upravi unaprijed dostavili covid potvrde pa se znalo tko je dužan predočiti potvrdu o provedenom testiranju.

Zato se nisu stvarale gužve na ulazima, a prema dostupnim podacima, nije bilo izgreda ni prosvjeda.

Šalteri Policijske uprave primorsko-goranske u Rijeci danas rade od 11 sati pa nije bilo jutarnjih gužvi. Sve je pripremljeno za kontrolu potvrda na ulazu pa sve teče bez problema.

Kontrola potvrda na ulazima u osnovne i srednje škole na području Rijeke i Primorsko-goranske županije, kako se doznaje, također se provodi “normalnim tijekom i nije bilo incidentnih situacija”.

Predsjednik Županijskoga suda u Rijeci Veljko Miškulin istaknuo je da je prvi dan primjene potvrda prošao dobro iznad očekivanja. Tijekom dana nije se dogodio ni najmanji problem, rekao je i dodao da gotovo svi suci i većina ostalih zaposlenika toga suda imaju covid potvrde, a oni koji ih nemaju dolazili su s valjanim potvrdama o testiranju.

I stranke su se pri ulazu u sud ponašale u skladu s propisanim mjerama, rekao je.

Pojačan je interes za testiranje na koronavirus, koje se na području Primorsko-goranske županije može obaviti na 25 mjesta, a djelatnici javnih ustanova s područja županije mogu se testirati i u trima privatnim zdravstvenim ustanovama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!