Doct Online: Prva hrvatska aplikacija preko koje su liječnici dostupni 24/7

Ekonomija 16. velj 202308:11 0 komentara
Doct Online

Nije zlato, nafta, voda… Najvrjednija valuta danas zapravo je vrijeme. Manjak istog sve više utječe na naše života, čak i na ono na što ne bi trebalo, a to je naše zdravlje. Danas je odlazak kod obiteljskog liječnika postao pothvat od najmanje jednog sata. Od spremanja, preko traženja parkinga te čekanja u redu. Bilo da se radi o rutnskom pregledu, traženju uputnice ili nečem, ne daj bože, gorem.

‘Kad uhvatim vremena’ ili ‘sutra ću’ tako postaju pogrebnici našeg zdravlja, a ne bi tako trebalo biti.

U medicini tehnologija napreduje iz dana u dan. Sve je više načina s kojima se ljudski život može spasiti i produžiti. Zašto onda ne bi uposlili tehnologiju i u onom najosnovnijem principu osobne dobrobiti – ‘bolje spriječiti nego liječiti’? Pravovremeni odlazak liječniku temelj je toga. O hitnim situacijama ne treba ni govoriti.

Tehnologija i digitalizacija dali su rješenje u vidu Doct aplikacije za mobilne uređaje. U prijevodu – liječnik vam je dostupan 24 sata – i to na vašem mobitelu! Radi se o domaćem, telehealth startupu iza kojeg stoje Alen Pecirep i Marko Barić, koji, kako tvrde, uvelike rasterećuje ionako napregnuto hrvatsko zdravstvo.
Jer naslova o manjku liječničkog kadra, nažalost – ne manjka. Ne govorimo samo o specijalistima, već i o liječnicima obiteljske medicine koji su postali egzotika u manje naseljenim područjima kao što su otoci te dijelovi Slavonije i Zagore. Rješenja, međutim, ima.

Na razvoju Doct aplikacije radile su dvije agencije, a kvalitetu aplikacije potvrđuje i impresivna brojka od preko 30 tisuća preuzimanja.

“Na razvoju cijele platforme radio je naš tim od dvadeset ljudi. Softverski dio rađen je u suradnji s nekoliko velikih domaćih softverskih agencija, tako da je cijeli proizvod, od ideje do implementacije, rezultat isključivo domaćeg rada. Platforma je po dizajnu napravljena da bude visoko skalabilna te da omogući neograničen broj korisnika i video poziva bez tehničkih poteškoća”, objašnjava Marko Barić dodajući kako Doct, iako prvi projekt ovakve prirode u nas, ujedno predstavlja i hrvatski ‘know-how’. Preciznije, za što su sve domaća pamet i stručni kadar sposobni.

Preuzet 30 tisuća puta

Doct je dosad preuzet više od 30 tisuća puta, a zasad je prisutan samo u Hrvatskoj.

Ukratko – Doct aplikacija za mobilne uređaje omogućuje korisnicima direktnu komunikaciju s liječnicima putem videopoziva. Bilo kada. Svakog dana. Dostupna je na Apple App Store, Google Play i Huawei App Store trgovinama.

“Ovaj novi digitalni proizvod, fully made in Croatia funkcionira tako da liječnici i korisnici komuniciraju putem video poziva koji se uspostavlja kroz samu Doct aplikaciju te se tijekom poziva doktorima u njihovom sučelju daje kompletna povijest poziva pacijenta s kojim pričaju te njihov zdravstveni karton. Valja naglasiti – posve sigurno, budući da su svi povjerljivi medicinski podaci kriptirani prilikom prijenosa mrežom i prilikom čuvanja u bazi podataka”, rekao je Alen Pecirep.

Rukovanje samom aplikacijom jednostavno je i intuitivno te je pogodna i za stariju populaciju. Općenito uvođenje Docta znači kako će pacijenti brže doći do informacije koja im je potrebna, liječnici će biti manje opterećeni, a zdravstvena skrb će postati dostupnija svima, pa i osobama bez zdravstvenog osiguranja.

Osim što će uvelike rasteretiti domaće zdravstvo, Doct predstavlja jednu od komparativnih prednosti koju i turistička industrija Hrvatske može iskoristiti. Svaki turist koji dođe u Lijepu našu može ili kupiti ili dobiti od strane agencija, iznajmljivača ili domaćina svoju Doct karticu s kojom bi se iznimno elegantno riješila većina problema koje strani turisti imaju po pitanju medicinskih situacija. Jer, pored stručnosti naših liječnika, koja je itekako dobro poznata u svijetu, svi na Doctu ujedno govore i engleski jezik.

Besplatan poziv liječniku

Do kraja veljače možete iskoristiti posebnu ponudu za registraciju i korištenje Doct aplikacije. Putem linka: https://doct.online/doct-2023/ se možete prijaviti te preuzeti svoj aktivacijski kod za jedan besplatan poziv liječniku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!