Drastično pao interes za cijepljenjem. U Zagrebu smanjen broj cijepnih punktova

Vijesti 30. sij 202219:50 2 komentara
Goran Stanzl/PIXSELL

O dinamici cijepljenja posljednjih dana govorio je Miroslav Hanževački.

Miroslav Hanževački, ravnatelj Doma zdravlja Zagreb-Zapad, rekao je za HRT da se duboko nada da će se cijepljenje nastaviti jer je to najbolje što se može napraviti u borbi protiv epidemije.

“U Zagrebu smo odlučili smanjiti broj lokacija na kojma se odvija cijepljenje. Nažalost, u ovom trenu to je ispravan odabir jer je broj ljudi koji dolaze proteklih dana značajno smanjen. Kako bismo očuvali sve kolege koji moraju biti angažirani, odlučili smo se koncentrirati na četiri lokacije. Najveća bi nam bila želja da moramo povećati broj timova i otvoriti sve lokacije koje su dosad bile otvorene, i to smo u stanju učiniti u najkraćem roku” rekao je.

Na pitanje kako motivirati građane da dođu na cijepljenje, kazao je da vjeruje da će i epidemiolozi i svi zdravstveni djelatnici vrlo brzo naći način da se i onima koji nisu našli razlog da se po prvi put cijepe podastru argumenti da je to najbolje što mogu učiniti i da one koji nisu primili “booster” dozu, da je prime, jer ona za omikron predstavlja značajnu zaštitu.

Istaknuo je da je u grupi onih koji su primili “booster” manji broj bolesnih nego kada “boostera” nema.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare