FOTO / Drama tijekom velike akcije: Diler bježao policajcima. Kokain našli zakopan u šumi

Crna kronika 22. ožu 202412:15 0 komentara
PU istarska

Policija je objavila detalje akcije u kojoj su jučer krenula uhićenja dilera u Istri i okolici Zagreba. Sumnja se da su u godinu dana zaradili preko 650 tisuća eura na prodaji razne droge.

Akcijom je obuhvaćeno deset osumnjičenih u dobi od 29 do 49 godina, a tereti ih se za zločinačko udruživanje i preprodaju droge. Jučer smo javili da je uhićeno devet osoba, dok je jedna, kako je sada potvrđeno od ranije u istražnom zatvoru. Jedan osumnjičeni je, prema informacijama iz policije, pokušao pobjeći, te je udario svojim automobilom u policijsko vozilo.

Kako su švercali drogu?

Inače, sumnja se da su početkom prošle godine formirane dvije grupe koje su se počele bavit nabavkom, prijevozom i preprodajom droge na ilegalnom narkotržištu u Istri. Dvojica organizatora uhićena su jučer u Puli.

Dvojac je organizirao prijevoz većih količina heroina, marihuane i amfetamina s područja Zagreba i okolice upravo do Pule gdje je droga skladištena te kasnije preprodavana. Kupci su bili konzumenti ali i sitniji preprodavači.

PU istarska

Dva zločinačka udruženja djelovala su u nekim slučajevima samostalno, dok su u nekim slučajevima članovi zločinačkih udruženja međusobno surađivali, rekonstruirali su istražitelji.

Golema zarada od prodaje droge

Na teret im je stavljeno da su prodali najmanje 10 kilograma heroina čime su pribavili nepripadnu materijalnu dobit od najmanje 250.000 eura, koju su međusobno podijelili.

Osim toga, prodali su još najmanje 15 kilograma heroina, 15 kilograma amfetamina i 20 kilograma marihuane, čime su nezakonito zaradili oko 406.500 eura.

Puno droge je i zaplijenjeno

Tijekom cijelog kriminalističkog istraživanja zaplijenjeno je čak 12,2 kilograma kokaina, oko 11 kilograma marihuane, gotovo osam kilograma amfetamina, oko pola kilograma heroina, te 422 grama MDMA.

Ovaj kokain, kako je utvrđeno, jedan od osumnjičenih nabavio je od još uvijek nepoznate osoba, a zatim ga je zakopao u šumi u Zaprešiću.

Osumnjičenima je oduzeto i više mobitela, digitalne vage, te novac za koji se pretpostavlja da potječe od prodaje droge.

PU istarska

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!