Gost TNT-a je ministar Marin Piletić

N1

Vlada RH odbila je prijedlog zastupnice Anke Mrak Taritaš da majke njegovateljice nakon smrti djeteta dobiju produžetak naknade još 6+6 mjeseci. Zašto političari plaću primaju i do godinu dana nakon mandata, a majkama njegovateljicama uporno se ne želi omogućiti nastavak primanja naknade u nakon najgore tragedije koja obitelj može pogoditi - smrti djeteta?

Koja je logika zakonske odredbe o upisivanju tražbina na jedinu nekretninu siromašnih u zamjenu za socijalnu pomoć? Što država čini da se ne ponovi slučaj Zambija i da se uvede kontrola u postupcima međunarodnih posvajanja? Gost Intervjua tjedna Točke na tjedan je ministar rada, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.

O tome zašto Ministarstvo gospodarstva, unatoč energetskoj krizi i stremljenjima Europske unije za hitnom tranzicijom na obnovljive izvore energije, dulje od godinu dana nije donijelo potrebne podzakonske akte koji bi otkočili investicije u sektoru OIE, za TNT govore Aljoša Pleić iz Udruženja za OIE HGK i Neven Duić, profesor s Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.

Jamči li aktualno radno zakonodavstvo u RH doista ravnopravnu poziciju zaposlenih žena i muškaraca i kako se u praksi u javnom i privatnom sektoru ono provodi, u TNT-u raspravljaju sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Iris Gović Penić i članica izvršnog odbora Udruge Glas poduzetnika Ivana Matić.

Rezultate i posljedice burne skupštine Dinama u Točki na tjedan komentirati će Ivica Medo, novinar portala Gol.hr. Aktualna politička događanja na političkoj sceni u tjednu za nama analiziraju Jasmina Popović (HRT) i Ilija Radić (RTL).

Točka na tjedan s Natašom Božić nedjeljom od 9 do 12 samo na N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.