Grbin o Plenkoviću: Laki je malo nervozan, izjave o novinarima nisu korektne

Vijesti 02. lip 202117:51 > 18:05 1 komentar
N1

Predsjedništvo SDP-a sastalo se u 18 sati, a prije sjednice je predsjednik stranke Peđa Grbin dao izjavu za medije.

“Napokon možemo predsjedništvo održati uživo. Razgovarat ćemo o analizi izbora i onome što je pred nama, kao i o slučaju u Istri. SDP je podnio prigovor i očekujemo odgovor DIP-a, ali zbog nepravilnosti – očekujemo da će se ići u detaljan pregled”, kazao je Grbin.

PROČITAJTE JOŠ

Suradnja s Možemo!, kazao je Grbin, “što je normalno osim da ljevica surađuje s ljevicom. Pregovori su ispred nas. Suradnja će biti ostvarena, ali ne mogu reći na koji način”, rekao je.

Nije sklon suradnji preko medija, napomenuo je Grbin.

“Sve opcije su na stolu. Zagreb je doživio promjenu. Obveza SDP-a je osigurati promjenu. Potpuna transparentnost upravljanja financijama je ključna. Siguran sam da ćemo naći zajednički jezik, a forma je stvar dogovora i pregovora pred nama. Mi u pregovore ulazimo ne tražeći ništa. Ne postavljamo uvjete kao manji koalicijski partner. Moramo saslušati stavove i želje onog tko je dobio najviše glasova”, rekao je.

Unutarstranački izbori u SDP-u bit će u jesen, dodao je Grbin.

SDP-ov kandidat na lokalnim izborima za istarskog župana Danijel Ferić, koji je utrku za tu dužnost izgubio od Borisa Miletića (IDS) za samo 54 glasa, izjavio je novinarima u utorak poslijepodne da njegov izborni stožer i dalje prikuplja podatke o mogućim nepravilnostima u provedbi izbora.

“Ne želim suditi jesu li bile namjerne ili slučajne, a to nije ni stvar postupka trenutno. Mi ne odlučujemo o izbornom rezultatu. Moram malo podučiti Borisa Miletića. Pronađeni su listići našeg kandidata na listi drugog, neki su listići primljeni kao nevažeći. Očekujemo da se napravi jedino normalno – razlika je manja od 20 glasova. Najnormalnija stvar je da se prekontrolira, a onda ako jedan glas prevagne, tada se rezultati prihvaćaju. Dok god postoji sumnja, naša je obveza da se one otklone”, rekao je Grbin.

Oko suradnje IDS-a i SDP-a, Grbin je kazao da nije zadovoljan kako IDS vodi Istru. ”Ako se IDS prestane ponašati kao mali HDZ, onda će biti suradnje. Sada – ne”, rekao je.

Dodao je kako je spreman na kritike. “Naravno da se koncentriramo na dobro, ali svjestan sam da smo griješili”, rekao je.

O Plenkovićevim izjavama

Komentirao je premijera Andreja Plenkovića koji u posljednje vrijeme često ulazi u sukob s novinarima.

“Laki je malo nervozan, nema druge rečenice za to. To je stvar pristojnosti, kućnog odgoja. Stil ni drugih ne komentiram pa neću ni njegov. Svatko od nas ima oči, uši, vide i čuje što on radi. Izjave o novinarima nisu korektne, nisu primjerene”, rekao je Grbin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.