Konstituirano Gradsko vijeće Karlovca, predsjednik HDZ-ov Marin Svetić

Vijesti 17. lip 202113:37
Izvor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Nositelj liste HDZ/HSLS na lokalnim izborima Marin Svetić izabran je u četvrtak, na konstituirajućoj sjednici, za predsjednika karlovačkog Gradskog vijeća glasovima 13 vijećnika, šest ih je bilo protiv, a jedan suzdržan.

Za Svetića je bilo devet vijećnika HDZ/HSLS, dva Domovinskog pokreta, jedan Akcija umirovljenici zajedno-HSU, te jedan iz HSS-a koji je izabran na zajedničkoj listi sa SDP-om.

Od ukupno 21 izbranog vijećnika, sjednici nije, uz prethodnu ispriku, prisustvovala samo Dragica Malović, čelnica karlovačkog SDP-a.

Na današnjem se glasanju za izbor predsjednika Vijeća potvrdilo ranije predviđanje da će Domovinski pokret sa svoja dva vijećnika biti jezičac na vagi u izglasavanju većine u Vijeću.

Tako je 11 vijećnika podnijelo prijedlog da za predsjednika bude izabran HDZ-ov Svetić, koji je na kraju dobio  dva glasa više od natpolovične većine, šest ih je glasalo protiv među kojima i četvero iz platforme Možemo!, dok je Davor Petračić kojeg je HDZ-ov gradonačelnik Damir Mandić pobijedio u drugom krugu izbora, bio suzdržan.

Za potpredsjednicu Gradskog vijeća jednoglasno je izabrana Ehlimana Planinac iz SDP-a, a kao drugi potpredsjednik izabran je Romeo Štokić s liste AUZ-HSU s 18 glasova ‘za’, jednim ‘suzdržanim’ te jednim glasom ‘protiv’.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar