Marija Patljak Bilić dobitnica je nagrade VAM udruge SVE za NJU

Vijesti 20. ožu 202117:21 0 komentara
Marija Patljak Bilić
Sve za nju

Marija Patljak Bilić dobitnica je nagrade VAM Udruge SVE za NJU za 2020., koja je ove godine dodijeljena jubilarni, deseti put za doprinos u dizanju svijesti o važnosti borbe protiv raka i pružanja podrške oboljelim ženama.

Istranka Marija Patljak Bilić je u jeku liječenja našla snage objaviti svoju priču te sustavno putem javnih istupa i na društvenim mrežama podizati svijest o važnosti prevencije raka dojke, ohrabrivati zdrave žene da se redovito kontroliraju, a bolesne da budu pozitivne i posvećene liječenju.

Aktivno se uključila u projekt “Zdravo ljeto s osmijehom” Brune Šimleše te povezala iznajmljivače i vlasnike OPG-a osiguravši tako besplatno ljetovanje, dobrodošlicu i oporavak za oboljele žene.

Nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji Marija Patljak Bilić angažirala se na prikupljanju pomoći ugroženima.

Za ovogodišnju dobitnicu stigla su čak dva neovisna prijedloga. Jedan je uputio načelnik Općine Bale Edi Pastrovicchio, a drugi Maja Miljković koja je za Mariju Patljak Bilić izmislila novu riječ ističući kako je njezina bolest bila okidač za silne ‘dobrosti’, opisavši je kao ženu kod koje “ne” ne prolazi kao odgovor. Njezinu upornost i predanost prepoznala je i Udruga SVE za NJU.

“Od dana kad sam na svojoj koži osjetila val dobrote koji su pokrenuli moji prijatelji, Općina Bale na čelu s jednim posebnim načelnikom gospodinom Edijem Pastrovicchiom, odlučila sam da ću ja nastaviti širiti dobra dijela i da je to moja misija. Hvala mojim predlagateljima i Udruzi. Ponosna sam i radosna što sam u društvu dobitnika ove Nagrade. Zahvaljujem predlagateljima i divnim ženama iz SVE za NJU“, rekla je Marija Patljak Bilić. U dirljivom govoru zahvalila se između ostalih i svojoj onkologinji dr. Anuški Budisavljević.

Poštujući epidemiološke mjere, svečanost je upriličena u prostorijama Udruge SVE za NJU, u prisustvu najbližih prijatelja i predstavnika udruge. Nagradu su dobitnici uručile predsjednica Udruge dr. Almenka Balenović i dr. Nika Lazić, kćer Vesne Andrijević Matovac.

Nagrada VAM dodjeljuje se pod pokroviteljstvom zagrebačke Gradske skupštine, a utemeljena je u spomen na jednu od osnivačica i prvu predsjednicu Udruge dr. Vesnu Andrijević Matovac te nosi njezino ime.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!