Međimurska županija i dalje najgora regija u Hrvatskoj

Vijesti 25. stu 202112:37 0 komentara
N1

Brojke novooboljelih u Međimurskoj županiji su i dalje visoke, a u protekla 24 sata zabilježeno je 188 novih slučajeva covida-19, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite u četvrtak.

Iako sedmodnevna i 14-dnevna incidencija pokazuju kako su prebrodili vrhunac četvrtog vala pandemije, naglasila je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Marina Payerl-Pal, Međimurska županija je i dalje najgora regija u Hrvatskoj.

VEZANE VIJESTI

Pojasnivši na konferenciji za novinare kako je vrhunac sedmodnevne incidencije bio 11. studenog kada je broj novooboljelih na 100.000 stanovnika iznosio 1818, a 14-dnevne 16. studenog kada je taj broj iznosio 3158, Payerl-Pal je istaknula kako jučerašnja incidencija iznosi 2.742 što znači da broj novih slučajeva pada.

Ipak, voditeljica epidemiološke djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, epidemiologinja Višnja Smilović kazala je kako je situacija u Međimurju daleko od dobre usporedivši ju s hrvatskim prosjekom.

„23. studenog 14-dnevna incidencija u Hrvatskoj iznosila je 1.612, a u Međimurju 2.750. Da bismo mogli govoriti o kontroli nad virusom, incidencija bi trebala biti ispod 50 novooboljelih na 100.000 stanovnika”, rekla je Smilović.

O situaciji u Županijskoj bolnici Čakovec izvijestio je ravnatelj dr. Igor Šegović koji je istaknuo kako je u tri dana iz bolnice otpušteno je čak četrdesetak pacijenata, a na liječenju se trenutno nalazi njih 113. Poručivši kako bolnica i dalje funkcionira, istaknuo je da je na liječenju trenutno 116 pacijenata koji ne boluju od koronavirusa. Iako su na odjelu pedijatrije čakovečke bolnice hospitalizirana djeca, Šegović je naglasio kako ona nemaju teže kliničke slike.

U Međimurskoj županiji trenutno je cijepljeno 67 posto odraslog stanovništva, izvijestila je ravnateljica Payerl-Pal i dodala kako se tjedno cijepi preko tri tisuće osoba. Najavila je i cijepljenje u Murskom Središću koje će biti organizirano u subotu, 27. studenog od 9 do 13,30 sati, dok se u prosincu nastavlja na punktovima, 4. prosinca u Čakovcu, 11. prosinca u Prelogu i 18. prosinca u Murskom Središću.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!