Mladić s Golfom bježao policiji: “Imao sam s njima neugodnih iskustava”

Crna kronika 24. ožu 202322:22 1 komentar
N1/ILUSTRACIJA

Vozač (19) Golfa 4 pobjegao je policiji u potjeri, ali svejedno su ga na kraju pronašli i izveli pred lice pravde.

Prema presudi, 19-godišnjak je u lipnju nešto iza ponoći u mjestu Velika Mlaka kao recidivist upravljao Golfom, a kretao se kolnikom Zagrebačke ceste. Kad su mu policijski službenici u automobilu dali svjetlosne signale da zaustavi vozilo, na to se oglušio te nastavio vožnju, prenosi Danica.

Policiji je bježao Zagrebačkom cestom, Velikopoljskom, Velikomlačkom, Ulicom Svete Barbare, Antuna Grahovara, Nikole Tesle, Karla Weingartnera, Ivana Gorana Kovačića te Zamlačkom ulicom sve do mjesta Mičevec gdje je nastavio vožnju Ulicom put svetog Benedikta.

“Nakon toga je skrenuo na makadamski put u Sajmišnu ulicau u smjeru Domovinskog mosta gdje se na udaljenosti oko 500 metara od istoga Golfom popeo na savski nasip i spustio na zelenu površinu te se pješice od vozila udaljio u nepoznatom smjeru”, navodi se u presudi.

Policija je ustanovila kako 19-godišnjak te noći nije koristio sigurnosni pojas, a utvrđeno je i kako je upravljao motornim vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje. Dakle, bez položenog vozačkog ispita. Nakon uhićenja je sve priznao, ali i objasnio zašto je bježao.

“Oko ponoći sam zamijetio policijsko vozilo na kojem se upalilo plavo svjetlo. S obzirom da sam ranije imao vrlo neugodno iskustvo kad sam bio zaustavljan od strane policajaca i odveden za zadržavanje, od tog su mi događaja ostale traume.

Zato sam se te noći uplašio da se ne bi ponovilo nešto slično pa sam nastavio voziti, popeo sam se na savski nasip i spustio na zelenu površinu, a zatim ostavio vozilo i udaljio se u svom smjeru. Da, nisam imao položen vozački ispit i nisam bio vezan. Žao mi je, obećavam da se neće ponoviti”, objasnio je.

Sudac ga je proglasio krivim i kaznio s ukupno 1.400 eura te mora platiti 70 eura troškova. Dobio je i zabranu upravljanja motornim vozilima na 9 mjeseci, kad položi vozački.

Kao olakotne okolnosti sudac mu je uzeo “priznanje počinjenja prekršaja, žaljenje i kajanje zbog počinjenih prekršaja, obećanje da će ubuduće paziti kako do sličnih prekršaja ne bi dolazilo te okolnost da počinjenim prekršajima nisu nastale štetne posljedice”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.