Pjevao četničke pjesme, pa uhićen na granici

Vijesti 21. kol 202312:25 0 komentara
Unsplash (ilustracija)

Zbog pjevanja četničkih pjesama kninska je policija na graničnom prijelazu uhitila i kriminalistički istražila 63-godišnjeg muškarca kojega sumnjiči za povredu ugleda Republike Hrvatske, ​doznaje se u ponedjeljak u Policijsk​oj uprav​i šibensko-kninsk​oj.

​Glasnogovornik ​PU Šime Pavić rekao je Hini  ​da su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvr​dili da je 63-godišnjak, ​inače pripadnik glazbene skupine, izvodio pjesme nastale tijekom 1995., čiji tekstovi Republiku Hrvatsku izvrgavaju ruglu, prijeziru i javnom omalovažavanju.

​”Prilikom nastupanja i izvođenja pjesama nosio je određena znakovlja i odjevne predmete koji prikazuju pripadnost nepostojećoj teritorijalnoj tvorevini​. Sve je u kontinuitetu javno objavljeno na društvenim mrežama​, te je time počinjen prekršaj iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira​”, kaže Pavić.

​Osumnjičeni, koji ima hrvatsko državljanstvo, uhićen je na graničnom prijelazu, te predan pritvorskom nadzorniku PU. Kaznena prijava ​je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku​, a uz nju će biti podnesen i optužni prijedlog.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!