Počelo cijepljenje trećom dozom u domovima za starije u Zagrebu

Vijesti 26. lis 202117:11 1 komentar
koronavirus, covid-19, dom za starije, starije osobe
Marco BERTORELLO / AFP / ilustracija

U Zagrebu je u utorak počelo cijepljenje trećom dozom osoba koje žive u domovima za starije i nemoćne.

“Povećanje broja novih slučajeva zaraze koronavirusom u posljednjih tjedan dana podsjetilo nas je na nepredvidljivu narav virusa te dodatno pozvalo na oprez i zaštitu zdravlja naših starijih sugrađana.

Stoga je Hrvatski zavod za javno zdravstvo 12. listopada 2021. donio Preporuke za primjenu treće doze u imunokompromitiranih osoba i docjepljivanje protiv bolesti covid-19 u kojima se posebno preporuča docjepljivanje korisnicima domova za starije osobe, a kako bi se produžila duljina zaštite stečene primarnim cijepljenjem”, ističu iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

U domovima za starije osobe koji su u nadležnosti Grada Zagreba cijepljenje trećom dozom započelo je utorak, a u srijedu u 14 i 30 sati će se docijepiti i naša sugrađanka – prva cijepljenja osoba u Republici Hrvatskoj, korisnica Doma za starije osobe Trešnjevka.

“Pored cijepljenja i nadalje najveću brigu našim starijim sugrađanima možemo pokazati odgovornim ponašanjem poštivajući propisane mjere”, dodaju iz Grada.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare