Povjerenstvo novčano kaznilo bivšeg ministra Marića i sadašnjeg Piletića

Vijesti 16. pro 202215:04 1 komentar
N1

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je u petak bivšeg ministra financija Zdravka Marića sa 6000 kuna zbog primanja nedopuštenog dara od lošinjskih hotela, te ministra rada Marina Piletića sa 4000 kuna jer se nije izuzeo kad se glasovalo o njegovu izboru.

Za Marića je utvrđeno da je u hotelu Bellevue, iz sastava lošinjskih hotela Jadranka, pristao koristiti skuplji apartman od sobe koju je rezervirao, iako je tri mjeseca ranije Nadzorni odbor HBOR-a, na čijem je čelu bio po funkciji, odobrio odluku u korist te tvrtke.

Povjerenstvo je zaključilo kako je Marić trebao znati da ga takva ponuda dovodi u odnos ovisnosti prema Jadranka hotelima u eventualnim budućim odlukama, pa ju je morao odbiti.

PROČITAJTE JOŠ

Cijena noćenja s doručkom, koje je bivši ministar rezervirao, stajala je 470 eura, ali mu je uprava hotela za taj iznos ponudila luksuzniji apartman, koji je koštao 1209 eura.

Hotel Bellevue očitovao se da je dodjela smještaja bolje kategorije njihova uobičajena praksa, no Povjerenstvo je utvrdilo da su gosti dobivali sobe za jednu kategoriju bolje od one koje su rezervirali, dok je Marić prihvatio smještaj čak četiri kategorije bolji.

Povjerenstvo je utvrdilo i da je ministar rada, mirovinskog sustava i socijalne politike Marin Piletić prekršio zakonske odredbe jer je u travnju kao saborski zastupnik glasao za prijedlog njegovog izbora na ministarsku dužnost, iako se bio dužan izuzeti od glasovanja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare