Milanović o koroni i mjerama: Imam problem s tim mahnitanjem bez argumenata

Vijesti 15. stu 202111:11 > 14:34 0 komentara
N1

Predsjednik Zoran Milanović došao je u ponedjeljak ujutro, na početku službenog posjeta Vatikanu, zajedno sa suprugom na privatnu audijenciju kod Svetog Oca. Nakon sastanka s papom, predsjednik Milanović dao je izjavu za medije.

“Pričali smo o svim stvarima koje nas muče i koje uz pomoć Vatikana možemo riješiti, i o cijepljenju… U Vatikanu su svi cijepljeni, tu očito prevladava znanstveni pogled na cijeli problem, a i maske se rijetko nose”, rekao je Milanović.

“Ja imam problem u zadnje vrijeme s tim jednim mahnitanjem bez ikakvih argumenata. Ne može biti znanost izum cjepiva, što je rezultat rada nekoliko briljantnih umova, i ove gluposti s mjerama. U Austriji danas zabranjuju ljudima koji nisu cijepljeni da izlaze iz kuće, što je to, znanost?”, upitao je Milanović.

“Građanima sam poručio da se cijepe, ali i građani imaju pravo da se zaštite od samovolje. Gdje je tu sud za ljudska prava? Papa je dobro rekao, to je čin milosti i ljubavi prema sebi”, rekao je Milanović.

S papom je, rekao je, govorio i o stanju u BiH.

Dok god Hrvati inzistiraju da im se ne oduzima pravo da izabiru svog predstavnika i okreću se prema Sarajevu i to kažu, budite sretni i neka vam jeza krene niz kralježnicu kad Hrvati okrenu glavu od Sarajeva i kažu da ih to ne zanima. Educated guess je da Hrvati još uvijek haju za Bosnom i Hercegovinom, rekao je Milanović.

Papi je poklonio glagoljaški misal. “A pričao sam mu o tome da je glagoljica hrvatsko pismo bila stoljećima, a tek onda latinica”, rekao je Milanović.

“On je meni poklonio svoje radove, govore, i jedan umjetnički rad”, rekao je Milanović, dodavši da je papa pozvan doći u Hrvatskoj. “On ima i puno godina, nisam siguran da bi papa nakon 80 godina trebao biti globetrotter, ali apsolutno je dobrodošao u Hrvatsku”, rekao je Milanović.

Upitan koju mu je poruku papa uputio, Milanović je rekao da je neće dijeliti s javnošću, “jer je previše intimna”.

Govoreći o stanju u vojsci, predsjednik je rekao da mu se premijer Plenković nije javio na pismo koje mu je poslao. “Zadatak je ministarstva, ne ministra, da pruža potporu predsjedniku. Kad dođete s kruške i sve što imate je provincijska, gorljiva osvetnička ambicija, onda imate to što imate. Saznali smo još dosta stvari, i to da je 2018. predsjedniku Republike, tada Kolindi Grabar-Kitarović, oteto pravo zapovijedanja”, rekao je Milanović.

Komentirao je i postavljanje vojnih šatora kod KB-a Dubrava, rekavši da je to apsurdno jer stiže hladnije vrijeme. “To su uvjeti za legionare. Gdje su kontejneri?”, upitao je predsjednik.

“Ja sam cijepljen, Ovo je pitanje ljudskih sloboda, krše se temeljne ljudske slobode, ne prava. Ja sam na početku govorio, onog časa kada bude jedna doza cjepiva više od cijepljenja, game over. Tako i sada treba. One neartikulirane pressice, čemu to služi?”, rekao je Milanović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!