Ravnatelj zagrebačke škole: Protiv smo online škole, ona definitivno nije dobra

Vijesti 24. kol 202210:32
Izvor: Dusko Jaramaz/PIXSELL/ilustracija

Ravnatelj prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu Zlatko Stić za N1 je komentirao mogućnost prelaska na online nastavu zbog previsokih režija u školama.

“Režije su visoke, ali mi smo velika škola, imamo 11.000 kvadratnih metara zatvorenih prostora. Godinama znamo za problem da smo u sustavu gospodarstva po cijenama i da su to previsoke cijene”, rekao je Stić pa dodao:

“Škola ne proizvodi proizvod koji dalje prodaje, bavimo se odgojem i obrozavanjem i mislimo da treba vratiti cijene. Kad bi se vratile cijena na cijene koje imaju kućanstva, to bi se dalo izdržati.”

VEZANA VIJEST

Navodi da će već danas sudjelovati na sastanku s gradom te da se nada da će tom prilikom dobiti nove informacije.

Komentirao i izjavu bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka koji je u N1 Studiju uživo kazao da “nema više grijanja škole popodne da bi spremačice mogle pospremiti”.

“Hrebak je davno završio školu pa je valjda zaboravio da su srednje i osnovne škole odgojno-obvrazovne ustanove. Fakulteti mogu ići online, radi se o gotovim mladim ljudima koji mogu učiti od kuće, ali mi smo odgojno-obrazovna ustanova i štetu je načinila već korona. Nisam za to, mislim da su i roditelji i djeca i djelatnici protiv toga”, istaknuo je Stić.

Ističe da online škola “definitivno nije dobra”.

“Protiv sam i svi smo protiv toga, država mora naći rješenja da škola ide uživo”, dodao je.

Komentirao je i što očekuje od Vlade. “Nadam se da će svi zajedno sjesti, župani i Vlada i da zaštite one u najvećim problemima – građanstvo, vrtiće, škole i bolnice.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.