Riječ dana u Saboru

Vijesti 28. ruj 202212:112 komentara
Izvor: Patrik Macek/PIXSELL

Aktualno prijepodne u Saboru danas je obilježila jedna riječ - Google.

Naime, sve je počelo kad je SDP-ov saborski zastupnik Arsen Bauk, prilikom prijave povrede Poslovnika, nezadovoljan odgovorima koje premijer Andrej Plenković upućuje na pitanja zastupnika, rekao da je najbolje da ubuduće na mjesto premijera u Saboru bude – Google.

VEZANE VIJESTI

“Vidimo obrazac na koji predsjednik Vlade odgovara. Vidi tko će mu sljedeći doći postaviti pitanje, ode na Google, vidi što je taj zastupnik ranije govorio i onda u tom smjeru priča. Predlažem da onda ubuduće na to mjesto dođe Google, a neka premijer u Vladi obavlja svoj težak i odgovoran posao”, rekao je Bauk.

To je Plenkoviću poslužilo kao šlagvort, pa je na gotovo svako pitanje zastupnika oporbe iskoristio Google, na ovaj ili onaj način.

Tako je zastupniku IDS-a, Emilu Dausu, rekao da je, “prateći Google, anticipirao da” će spomenuti pitanje Državnog inspektorata.

“I mi prepoznajemo, temeljem Google searcha, ovaj problem i zamolit ćemo i zastupnika Bauka da nam malo pomogne”, rekao je Plenković.

Potom je Plenković zastupniku Matku Kuzmaniću rekao da je i njega guglao pa je znao kud će ići sa svojim pitanjem.

Nakon toga je zastupniku Anti Prkačinu rekao da je “mislio da će na Googleu izaći nešto o budućnosti”.

Zastupnici Katici Glamuzini rekao je da ni “Google nije mogao anticipirati” njezine retoričke domete.

Google je, po uzoru na šefa, odlučio iskoristiti i ministar Davor Filipović, koji je, pak, SDP-ovoj Mireli Ahmetović, poručio da ju je “guglao”, ali da nije očekivao da će postaviti tako benigno pitanje. Ona ga je, naime, pitala po kojoj cijeni Ina prodaje hrvatski plin i hrvatsku naftu mađarskom MOL-u.

“Meni je nevjerojatno da ste vi mene morali guglati i da ste očekivali teže pitanje. Pa ne bojite se valjda jedne komesarke?”, upitala je Ahmetović.

Komunikacijski stručnjak, Krešimir Macan, za N1 je rekao da smo “od jutros zapamtili samo foru s Googleom, koja nije niti bila zastupničko pitanje”.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar