Tedeschi o Top radiju: Ako VEM ne promijeni odluku, to će napraviti Upravni sud

Vijesti 03. ruj 202111:07 > 11:45 0 komentara
Emil Tedeschi
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Emil Tedeschi, osnivač i vlasnik Atlantic Grupe, gostovao je u N1 Studiju uživo te je govorio o kontroverznoj odluci o dodjeljivanju koncesije Top radiju za 101 MHz. Tedeschi je, s tvrtkom Zwei 01, bio jedan od ponuđača za koncesiju bivše Stojedinice, a za N1 je objasnio zašto je zbog odluke o dodjeli koncesije Top radiju podnio tužbu.

“Mi smo tužbu uložili Upravnom sudu prije nekoliko dana, tužba vrlo jasno ukazuje da odabrani nakladnik društvo Top radio d.o.o. uopće nije trebalo biti uzeto u razmatranje od strane Vijeća za elektroničke medije (VEM). Naime, isto društvo grubi krši klauzule zakona o dopuštenoj koncentraciji i to na više načina – ne samo institutom prikrivenog vlasništva nego i institutom zajedničkog djelovanja”, kazao je Tedeschi i dodao:

VEZANA VIJEST

“Društvo djeluje na tržištu, i to je jasno svim dionicima u Hrvatskoj, zajedno s drugim radio nakladnicima kao što su Antena, Narodni radio, Enter, Extra FM. To se vidi i vođenju zajedničkog računovodstva i u zajedničkom nastupu u prodaji marketinškog prostora i zajedničkom djelovanju kada uvjetno rečeno, konkurentski radio nakladnici kao što su Narodni i Antena daju svoja založna prava i njihovi osnivači daju osobne garancije prema banci za kredit koji diže vlasnik nakladnika Top radija Jurić Kaćunić.”

“Treba promijeniti odluku”

Tedeschi je istaknuo da je od početka procesa ponuđača Top radio trebalo isključiti iz natjecanja za koncesiju.

“Znači, netko tko bi trebao biti konkurent, zalaže sve što ima za kredit svog konkurenta. Postoji sijaset činjenica lako dokazivih koje smo naveli u tužbi i u zahtjevu prema VEM-u da je takvog ponuđača trebalo u startu isključiti iz natjecanja”, rekao je.

VEZANA VIJEST

Tedeschi se nada da će se odluka o dodjeljivanju koncesije Top radiju promijeniti.

“Želim vjerovati da su članovi VEM-a od trenutka kad su donijeli odluku o koncesiji, pa do danas, dobili dodatne informacije da mogu trezveno, po zakonu, moralno, etički promijeniti donesenu odluku. Ako to ne naprave oni, uvjeren sam da će to ili u međuvremnu ili naknadno napraviti Upravni sud. Tu je pravna situacija izuzetno čista”, tvrdi Tedeschi.

“Očekivao sam da takav jedan ponuđač uopće neće biti razmatran kao kvalificiran da se natječe, da će biti izuzet već na nekom prvom filteru”, naveo je.

“U potpunosti smo ponudili program koji je VEM raspisao”

Tedeschi je pojasnio što je njegova grupa ponudila.

“Mi smo se držali isključvo teksta natječaja i smatram da smo u potpunosti ponudili program kakav je VEM raspisao u natječaju, jer smo vodili računa prije svega o javnom interesu. Odabir najboljeg programa ne može biti ‘dajem ti časnu riječ da će moj program biti najbolji’, a tu negdje je otprilike išlo i obrazloženje VEM-a”, kazao je Tedeschi, dodajući da iza njegove grupe stoji “golemo radijsko iskustvo”.

Tedeschi smatra da iskustvo u medijima koju ima njegova grupa njima “daje veći kredibilitet od onoga što je ponudio Ivan Jurić Kaćunić čiji su ne jedna, nego desetak firmi stvorile preko 50 milijuna kuna obaveza u stečajevima”.

“Sad se ja pitam, ako VEM vrednuje kvalitetu ponuđenog programa, pa mora vrednovati tko iza tog programa stoji kao i minuli i aktualni rad u medijima, da se vidi koja je to kvaliteta rada”, poručio je Tedeschi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!