U Kninu obilježeni Dan logoraša i obljetnica razmjene logoraša u Tepljuhu

Vijesti 13. kol 202216:25
Podijeli:
Izvor: HDLSKL SDŽ

Dan logoraša i obljetnica razmjene logoraša u Tepljuhu obilježeni su u subotu u Kninu u organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora i pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja.

Okupljeni su položili vijence i zapalili svijeće kod Stare bolnice u Kninu i prisjetili se logoraša, zatočenih hrvatskih branitelja i civila koje su srpske paravojne formacije tijekom Domovinskog rata dovodile u kninski logor.

“Torture kojima smo kao logoraši svjedočili nažalost i dan danas ostaju duboko urezane u naša sjećanja, kao i sjećanja na sve suborce i supatnike koji su na najsvirepiji način mučeni i ubijeni”, istaknuo je predsjednik splitsko-dalmatinske podružnice te udruge Ivan Turudić.

Na obilježavanju su uz predsjednike podružnica udruge, prisustvovali i izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Jozo Šerić, gradonačelnik Knina Marijo Čačić te gradonačelnik Gline Ivan Janković, čiji je otac bio jedan od zarobljenika.

Izaslanstvo je položilo vijence i zapalilo svijeće i kod spomenika pobjedi “Oluja 95” u Kninu u spomen svim hrvatskim braniteljima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Komentari

Vaš komentar