Upitno partnerstvo HDZ-a i Čačića? “Njegov utjecaj bitan kao i lanjski snijeg”

Vijesti 19. lip 202122:01 > 22:03 2 komentara
Zeljko Hladika/PIXSELL

"Ako će Vlada RH od 1. srpnja sljedeće godine početi isplaćivati obiteljske mirovine po europskom modelu, mogu me pozvati na razgovor oko projektne suradnje", poručio je Silvano Hrelja. I nazvali su.

Rezultat – sporazum o suradnji između zastupnika stranke umirovljenika i Andreja Plenkovića. I to nakon što je Radimir Čačić danima podršku rebalansu proračuna uvjetovao dogovorom u Varaždinskoj županiji. Čačić ne vidi nikakvu poruku u tome.

VEZANE VIJESTI

Zadovoljni su u HSU-u iako je Hrelja sporazum potisao samovoljno, bez prevelikih konzultacija u stranci. Veselko Gabričević rekao je da im je vjerojatno bila potrebna većina u Saboru: “Mi smo to očekivali i sigurno nema protivljenja kod članova stranke, a ni mene osobno.”

“Hrelja prelaskom prevario birače koalicijske liste SDP-a”

A je li s Hreljom Čačić od viška? On kaže da zastupnik HSU-a ne može biti njegova zamjena jer je prelaskom Plenkoviću prevario birače koalicijske liste SDP-a s koje je izabran u Sabor.

“Mi uvijek možemo van. To je problem HDZ-a, ne naš, jer kad mi izađemo nema čistog obraza više”, rekao je Čačić.

No to premijera očito ne brine jer po osiguranju Hreljine podrške jasno podsjetio na dogovor s Čačićem – lokalna razina je druga utakmica od nacionalne.

Ohrabren porukom stranačkog šefa uoči konstituirajuće sjednice županijske skupštine 24. lipnja, župan Anđelko Stričak kaže da je projekta suradnja HDZ-a sa SDP-om, Čehokom, pa i Čačićem, dogovorena – ali…

“Politički utjecaj Čačića bitan koliko i prošlogodišnji snijeg”

“Mislim da je svima jasno da je politički utjecaj Čačića bitan koliko i prošlogodišnji snijeg. Ako nastavi s vikom, dernjavom i neprimjernim ponašanjem, naravno da dovodi u pitanje našu suradnju”, poručio je varaždinski župan.

Na pitanje koliko još strepljenja ima za Čačića, Stričak odgovara: “Malo. Jako malo.”

Što će biti s Čačićem, ostali Plenkovićevi partneri ne žele spekulirati. No tvrde da nakon Hrelje nema više potrebe za novim članovima.

Hrebak: Ozbiljne smo stranke, nema tu žetončića

“Koliko ja znam, više nema potrebe za širanjem većine. Mi smo ozbiljne stranke koje činimo većinu, nema tu žetončića”, kaže Dario Hrebak.

Silvano Hrelja za sebe kaže da nije žetončić već ubrzivač. Iako još nije pojasnio kako to da se s obiteljskom mirovinom kreće tek od 2023. kada je Vlada to ionako u svom programu planirala, a ne već u srpnju iduće godine kako je to javno tražio Hrelja.

A vrlo brzo trebalo bi biti jasno i je li Plenković s Čačićem do kraja izgubio strpljenje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare