Weber: S prizivom savjesti na rad nedjeljom bit će nemoguće raditi

Vijesti 28. stu 202216:47 1 komentar
N1

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić u ponedjeljak je nakon sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća najavio da će se rad nedjeljom plaćati 50 posto više.

“Kroz Zakon o trgovini definirano je koliko se radi nedjelja u  godini, a za ostale djelatnosti tu je Zakon o radu koji u konačnom tekstu Nacrta zakona predlaže da se rad nedjeljom plaća 50 posto više u odnosnu na redovnu satnicu”, rekao je nakon sjednice Piletić.

VEZANA VIJEST

Na nacrt zakona reagirala je i glavna direktorica Hrvatske udruge poslodavaca Irena Weber.  Ona kaže da je HUP, što se tiče plaćenog rada nedjeljom, u kolektivnim pregovorima pregovarao i postigao suglasnost sa sindikatima.

“Tako da tu mi nemamo nikakvih problema u smislu razumijevanja da rad nedjeljom treba platiti više. Ono što je nama problem način i reguliranje samog rada nedjeljom, osiguravanje dovoljnog broja zaposlenika u slučajevima kada je taj rad nedjeljom neophodan. Kao što znate, uvedena je mogućnost radnika da izrazi tzv. priziv savjesti radu nedjeljom pa smatramo da će biti gotovo nemoguće osigurati normalno poslovanje u takvim uvjetima”, kazala je Weber.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare