Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević gost Intervjua tjedna TNT-a

Vijesti 10. lip 202315:43 0 komentara
N1

Prije dvije godine i koji dan Tomislav Tomašević tramvajem se dovezao do zgrade Gradskog poglavarstva kako bi preuzeo upravljanje Zagrebom nakon spektakularne izborne pobjede. Dvije godine kasnije, sindikati ZET-a tvrde da su ti tramvaji danas još nesigurniji za zaposlene i putnike, da nema ni rezervnih dijelova, da se novi autobusi kvare - traže povećanje plaća.

Stanje u ZET-u samo je jedan od brojnih izazova s kojima se suočava tim Tomislava Tomaševića na polovici mandata: pobuna roditelja je na vidiku zbog premalo mjesta u vrtićima, oporba predbacuje gradonačelniku da grad elementarno komunalno ne funkcionira, prišivaju mu epitet “NEPOKOŠENOG GRADA”, a čak i pokoji koalicijski partner negoduje zbog infrastrukturnih projekata poput Jarun Panorama koji, kažu, neodoljivo podsjećaju na Bandićev zagrebački Manhattan. Gost intervjua tjedna Točke na tjedan je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Vlada je ovoga tjedna u saborsku proceduru poslala izmjene Zakona o socijalnoj skrbi kao i novi Zakon o osobnoj asistenciji. Za mnoge osobe s invaliditetom, djecu s teškoćama i njihove obitelji – zakonske odredbe su nejasne i žele pojašnjenja. U studio smo stoga pozvali predstavnicu ministarstva socijalne politike, savjetnicu ministra Marina Piletića Zvjezdanu Bogdanović – te predstavnicu roditleja njegovatelja, predsjednicu udruge Sjena Suzanu Rešetar.

Vlada je ovoga tjedna usvojila Strategiju digitalne Hrvatske kojom se, kaže premijer, želi uhvatiti korak sa četvrtom industijskom revolucijom. Za Točku na tjedan Ivana Dragičević (N1) i analitičar Marko Rakar analiziraju gdje je Hrvatska na ljestvici digitalizacije, koliko su kvalitetne i dostatne digitalne usluge koje nudi javna uprava, koji je stupanj digitalizacije a time i konkurentnosti hrvatskih tvrtki, koliko su građani digitalno i medijski educirani, koliko smo kao država i društvo otporni na cyber kriminal, hibridne utjecaje, dezinformacijske kampanje…

Fond Desa i Jerko Baković putem kojeg Zaklada Solidarna financira školovanje siromašne djece, osnovan je prije pet godina – zahvaljujući velikodušnoj donaciji gospođe Dese Baković koja je odlučila SOLIDARNOJ donirati 600.000 kn od prodaje svog stana.

Siromašna, deprivirana, socijalno isključena djeca, djeca u riziku od diskriminacije – putem ovog fonda mogu dobiti materijalnu i stručnu pomoć u školovanju.

Ovih dana Solidarna pokreće novu kampanju prikupljanja novca za istu svrhu, gošća TNT-a je Sanja Sarnavka, članica upravnog vijeća Zaklade Solidarna.
Aktualne političke događaje komentiraju novinareke Mladenka Šarić (Večernji list) i Dragana Radusinović (Direktno.hr).

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!