Kažnjen jer je vikao na građane: “Korona je laž, umrijet ćete za tri godine”

Crna kronika 29. pro 202211:48 komentara
Damir Spehar/PIXSELL

Muškarac (60) koji je u listopadu prošle godine vrijeđao građane koji su čekali red za cijepljenje protiv covida-19, kažnjen je novčanom kaznom zbog narušavanja javnog reda i mira.

Šezdesetogodišnjak je kažnjen s novčanom kaznom u iznosu od 753,45 kuna jer je na naročito drzak način narušavao javni red i mir 29. listopada 2021. godine ispred sportske dvorane u Križevcima, odlučio je tako u svojoj nepravomoćnoj presudi Općinski sud u Bjelovaru, Stalna služba u Križevcima, piše Bjelovar.info.

Galamio na ljude

Kako stoji u presudi, okrivljeni je na parkiralištu ispred dvorane u kojoj se održavalo cijepljenje protiv bolesti covid-19 vrijeđao, omalovažavao i uznemiravao građane koji su čekali u redu za cijepljenje glasno vičući: “Korona je laž, cjepivo je laž, svi ćete umrijeti za tri godine, mlade cure ne budu nikad rodile, djeca će umirati!”

Policija je okrivljenog prijavila pa je slučaj završio na prekršajnom sudu. Iako je nekoliko puta bio pozvan na glavnu raspravu, okrivljeni se nije pojavio, a odbijen mu je i pismeni zahtjev za izuzećem prekršajnog suca.

Tijekom sudskog procesa svjedočile su dvije osobe koje su ispred sportske dvorane čekale u redu za cijepljenje kad je okrivljeni počeo uznemiravati okupljene. Na presudu ima pravo žalbe.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.