HRT usprkos Milanovićevom pozivu ne želi Petrova u debati

Vijesti 12. kol 201613:22 > 13:35
N1

"Obavješćujemo vas kako je HRT u završnim pripremama za najavljenu televizijsku debatu između Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića", navodi se u odgovoru s Prisavlja na pitanje hoće li ipak pustiti da se debati čelnika HDZ-a i SDP-a pridruži prvi čovjek Mosta Božo Petrov.

Milanovićev javni poziv da se Petrovu dopusti sudjelovanje na debati treba promatrati i kao njegov pokušaj da poboljša odnose s Mostom. Dio SDP-a smatra da je to moguće i da u vodstvu Mosta ima dosta ljudi koji nisu a priori skloni HDZ-u, dok drugi procjenjuju da je “Most HDZ-ov”, piše Novi list.

Bilo kako bilo, HRT-ov odgovor je – ne. Večeras su kod njih Andrej Plenković i Zoran Milanović, jedan na jedan, a Petrov će ih, ako bude htio, moći pratiti preko malog ekrana

“Kako smo već više puta najavili tijekom ovoga tjedna, nećemo dopustiti utjecaj na uređivačku politiku nikome, neovisno o političkome predznaku ili stranci. Ujedno još jednom ističemo kako ovo nije riječ o predizbornome sučeljavanju, jer kampanja za predstojeće izvanredne parlamentarne izbore započinje 16. kolovoza”, objašnjavaju HTV-ovci.

No, zato će gledatelji N1 televizije odmah nakon sučeljavanja na HRT-u moći gledati Božu Petrova i Milana Bandića. Uključite se UŽIVO u naš program u 21.15 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.