Miljenić: Podržat ćemo skidanje imuniteta Tomislavu Sauchi

Vijesti 10. velj 201700:14 > 00:16
N1

"Tražimo istinu, podržat ćemo skidanje imuniteta Tomislavu Sauchi", izjavio je saborski zastupnik SDP-a i bivši ministar Orsat Miljenić.

Vezano za nalaz Državne revizije o sumnjivim isplatama u vladi Zorana Milanovića u 2015., prema informacijama do kojih je došao N1, DORH je zatražio ukidanje imuniteta Tomislavu Sauchi, tadašnjem predstojniku ureda vlade.

“Mi u SDP-u smo odmah zatražili brzu istragu, čim smo čuli za slučaj dnevnice, i moram reći da mi je drago da istraga ide brzo. I dalje ćemo inzistirati da istraga bude pravedna i bez političkog utjecaja. Što se tiče skidanja imuniteta, naravno da ćemo podržati taj zahtjev. Što se istina prije sazna, svima će nam biti bolje”, kazao je.

“Primio sam i ja tu informaciju iz medija. To je sada na MIP-u, to je jedino što imam za kazati”, kazao je za N1 Andro Krstulović Opara.

Kako doznajemo, šef SDP-a Davor Bernardić se iskrao iz Sabora i nije izišao pred novinare.

Kako neslužbeno doznajemo, zahtjev DORH-a, kojim se traži skidanje imuniteta SDP-ovom saborskom zastupniku Tomislavu Sauchi, u četvrtak je stigao u Hrvatski sabor te je taj dokument predsjednik Sabora Božo Petrov proslijedio predsjedniku Mandatno-imunitetnog povjerenstva Žarku Tušeku. Više možete pročitati OVDJE.

Podsjetimo, nalaz Državne revizije o radu Vlade u 2015., posljednjoj godini mandata Zorana Milanovića je otkrio da je trojici njegovih posebnih savjetnika – Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldsteinu – isplaćeno oko 500 inozemnih dnevnica u iznosu od 307 tisuća kuna, a za koje nema dokumenata koji bi potvrdili da su i bili na putu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.