"Ni Ivica, ni Ante neće doći na 1. sjednicu Povjerenstva"

Vijesti 01. stu 201720:53 > 21:08
N1

SDP će u četvrtak 2. studenog dan prije prve sjednice saborskog Istražnog povjerenstva o Agrokoru u Saboru predati potpise za opoziv Vlade premijera Andreja Plenkovića zbog otkrića o roll-up kreditu.

Premda su svjesni u SDP-u da nemaju potrebnih 76 ruku za rušenje Plenkovića, SDP-ov saborski zastupnik i šef istražnog povjerenstva Orsat Miljenić poručuje da to ipak ne mora biti baš tako, a otkrio je i da se u petak na prvoj sjednici Povjerenstva neće pojaviti ni Ivica Todorić, niti njegov otac Ante.

“U ovom trenutku je potpuno nerealno očekivati da bi se Ivica Todorić pojavio na Povjerenstvu, ako i dođe bit će uhićen i bit će u sudskoj proceduri i tek onda može pred Povjerenstvo. Ante Todorić s jučerašnjim danom nije primio poziv, on se vratio, a kad primi poziv, a primit će ga prije ili kasnije, mora se odazvati kao i svaka druga osoba. Osoba koja se ne odazove čini kazneno djelo, a kazne su vrlo visoke do milijun kuna i do pet godina zatvora”, objasnio je u razgovoru za RTL Miljenić.

Što se tiče lociranja i pronalaska Ivice Todorića komentirao je da očekuje da svaka policija na svom području radi aktivno na potrazi i da vjeruje da se on može locirati te da je riječ o danima, ako ne i satima njegova pronalaska: “Čini mi se nemogućim da se nekoga tko redovito komunicira s javnošću ne može otkriti, koja je njegova adresa”.

Što se tiče drugih svjedoka, naglasio je da su pozive dobili Stipe Mesić i Jožo Manolić: “Mesića su predložili kolege iz HDZ-a i očekujem da oni imaju set pitanja jer valjda znaju zašto su ga predložili. Naš prijedlog je bio Ante Ramljak i mislim da bi bilo logičnije da je s njime krenulo”.

Kad je pak riječ o upućivanju u proceduru zahtjeva za opozivom Plenkovića, a Miljenić je naglasio kako ne smatra da od opoziva neće biti ništa. “Kad je bilo glasovanje o Mariću, bilo je vrlo tijesno. Očekujem i od nekoga u sadašnjoj vladajućoj većini da vidi što se događa i barem napravi korak i kaže – ja u tom neću sudjelovati. Svaki saborski zastupnik odlučuje po svojoj savjesti i to je njima na savjesti”,zaključio je Miljenić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter|Facebook | Instagram.