Miljenić: Rad povjerenstva ne ometa istragu u Agrokoru

Vijesti 20. stu 201712:01 > 12:07
N1

Potvrđeno je da je istraga protiv Ivice Todorića postala pravomoćna, a ta informacija dovela je u pitanje daljnji rad Istražnog povjerenstva za Agrokor.

Što o tome misli predsjednik istražnog povjerenstva, Orsat Miljenić?

Rješenje o istrazi ćemo dobiti i vidjet ćemo o čemu se vodi istraga. Postoje dvije izjave glavnog državnog odvjetnika koji je rekao da rad povjerenstva ni na koji način ne ometa istragu, kaže Miljenić. 

Imate li informacije o tome da je izvjesno da će povjerenstvo prestati s radom?

Ne. Može se iščitati da je to stav vladajuće većine, ali to je pogrešno tumačenje zakona. Ipak, oni sutra mogu ukinuti povjerenstvo jer imaju većinu, ali u tom slučaju će morat objasniti što to žele sakriti. Ne vidim zašto bi htjeli ukidati povjerenstvo.

Hoće li se sjednica povjerenstva održati u srijedu?

Što god se odluči, moramo se naći svi. HDZ može donijeti tu odluku, ali to je pogrešna interpretacija zakona usmjerena na prikrivanje stvari.

Gordan Maras je rekao jednom prilikom da ćeete raditi makar i u manjini, je li to moguće? 

Većina ima glasove. Ja ne razumijem poteze većine ako se odluče ukinuti povjerenstvo.

Jesu li svjedoci pred povjerenstvom dosad otkrili išta što se pokušava sakriti? 

Prije ili kasnije će početi dolaziti svjedoci koji neće moći reći da se ne sjećaju. Odbli su pozvati martinu dalić, a pozvali su ministre financija prije i poslije nje, Šukera i Linića. Oni su izabrali ljude za koje ne žele dozvoliti da svjedoče. Ako povjerenstvo nastavi s radom, svi će oni morati doći prije ili kasnije. 

Jesu li izmjene zakona koje predlažete nastavak borbe?

To ne mogu komentirati, ne znam u kojem smjeru to ide.