Policija utvrdila zašto su pretučeni sezonci na dubrovačkim Pilama

Vijesti 02. kol 201913:32 > 13:49
Grgo Jelavic/PIXSELL

Policija je istragom utvrdila da je do fizičkog sukoba na dubrovačkim Pilama između radnika jednog restorana i sezonaca koji rade na iznajmljivanju kajaka došlo zbog iznajmljivanja kajaka.

Policija je utvrdila kako je u srijedu navečer na Pilama došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba između trojice zaposlenika jednog ugostiteljskog objekta i dvojice zaposlenika trgovačkog društva koje se bavi iznajmljivanjem kajaka u samoj blizini ugostiteljskog objekta.

Povod sukoba su poslovni interesi navedenih, ističu iz PU Dubrovačko-neretvanske. Tom prilikom 34-godišnji muškarac iz druge skupine zadobio je teške tjelesne ozljede.

Policija osnovano sumnja kako je 34-godišnji zaposlenik ugostiteljskog objekta nanio teške tjelesne ozljede i prijetio zaposleniku trgovačkog društva, dok mu je 30-godišnjak u tome pomagao.

Njih dvojica su, uz kaznene prijave, u četvrtak u večernjim satima predani pritvorskom nadzorniku, dok će protiv trećeg muškarca iz ove grupe biti podnesen optužni prijedlog jer se ponašao na naročito drzak i nepristojan način i vrijeđao. 

VEZANE VIJESTI

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković osudio je fizički sukob i poručio kako je Dubrovnik siguran grad.

Govoreći o spomenutoj tuči, Franković je istaknuo kako je riječ o borbi za novac u kojoj se ne biraju sredstva.

“Napadi u Dubrovniku nisu nešto realno ni obično, ali se događalo u prošlosti. Vjerujem da će policija sankcionirati sve krivce. Moramo osigurati da se tako nešto više ne ponovi. Bili bismo sretniji da na ulici imamo više policijskih službenika, ali njihov broj je ograničen“, izjavio je.

Franković je napomenuo kako Dubrovnik, uz veliki broj gostiju, ima nisku stopu kriminaliteta te se gradskim ulicama može slobodno i bez straha hodati i u 4 sata ujutro. “Ovo je izdvojen incident koji ima svoje razloge koji su dobro poznati sudionicima. Zabrinulo bi nas da se napad dogodio na ulici ničim izazvan“, rekao je.

Iznajmljivanje kajaka izmaklo kontroli

Podatak da se jedna od sukobljenih strana bavi iznajmljivanjem kajaka Franković je komentirao informacijom o velikom broju žalbi na rad kajakaša.

“Ove godine je izmaklo kontroli. Moramo vidjeti kako to riješiti. Takvu ponudu trebamo imati, jer je to gostima interesantno. Ali, ne smijemo dozvoliti da ta ponuda uništi sve ostalo, a posebno kvalitetu života sugrađana. Ne moraju kajaci biti podno zidina, naći ćemo im druge lokacije“, poručio je.

Prema pisanju lokalnih medija, u sukobu su sudjelovala trojica Dubrovčana zaposlena u restoranu s dva Slavonca koja rade na izdavanju kajaka, pri čemu su jednome slomljeni zubi i rasječeno čelo, a drugom razrezana ruka.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.