Beroš se oglasio o napadu na psihijatricu u Virovitici

Vijesti 29. sij 202312:51 0 komentara
N1

Ministar zdravstva Vili Beroš oglasio se o napadu na psihijatricu u ordinaciji u Virovitici.

“Pomažući pacijentici i sama naša kolegica postala je žrtvom nasilja. Želimo joj što skoriji oporavak i snagu da nastavi liječničku misiju u pomoći i liječenju pacijenata. Naša kolegijalna potpora i najoštrija osuda svih oblika nasilja”, poručio je Beroš na Twitteru.

Liječnika komora zabrinuta zbog napada na liječnicu

Hrvatska liječnička komora u kontaktu je s liječnicima OB-a Virovitica u kojoj se nalazi ozlijeđena liječnica, psihijatrica iz Virovitice, na koju je u subotu poslijepodne u njezinoj ordinaciji nasrnula pacijentica i nanijela joj teške ozlijede.

“Ovaj strašan događaj u kojem je kolegica liječnica tijekom obavljanja svog posla zadobila ozbiljne tjelesne ozlijede ponovno je pokazao svu težinu posla koji obavljaju liječnici. Izražavamo bezrezervnu podršku ozlijeđenoj kolegici i želimo joj uspješan oporavak”, rekao je predsjednik Hrvatske liječničke komore doc.dr.sc. Krešimir Luetić te dodao kako će HLK u dogovoru s ozlijeđenom liječnicom dogovoriti svu potrebnu pomoć. Ovaj nesretan događaj ponovo pokazuje kako su liječnici na svojim radnim mjestima kontinuirano izloženi kako verbalnom, tako i fizičkom nasilju.

Podsjetimo, HLK je krajem 2016. godine provela istraživanje “Nasilje nad liječnicima” koje je pokazalo da je čak 93% anketiranih liječnika doživjelo na poslu neki oblik verbalnog ili fizičkog nasilja, a fizički napad na liječnika dogodio se u 22% zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!