Građani o cijepljenju: “Nisam se cijepila jer puno čitam i puno razmišljam”

Vijesti 13. ruj 202214:15 0 komentara

U ponedjeljak je u Zagrebu započelo cijepljenje novim "omikron" cjepivom, a tim je cjepivom prvog dana cijepljeno ukupno 707 građana. Od toga ih je 135 primilo prvu docjepnu dozu, a 572 osobe primile su drugu docjepnu (tzv. četvrtu) dozu novim cjepivom.

Četvrta doza namijenjena je starijima od 60 i onima s težim kroničnim bolestima, ali iz HZJZ-a poručuju da neće otjerati nikoga. Primavakcinacija dovršena je za 70 posto odrasle populacije.

To je manje od prosjeka EU-a, a građani, čini se, sve manje vjeruju u cjepiva i znanost. To je pokazalo i novo istraživanje prema kojem građani u velikom postotku vjeruju teorijama zavjere. Zato je naša reporterka Ivana Kopčić prošetala Zagrebom i provjerila bi li se građani cijepili četvrtom dozom ili ako dosad nisu, bi li uzeli onu prvu.

“Ne bih se cijepila četvrtom dozom. Strašno me bole noge od prve doze. Samo jednu sam primila, tj. Johnson & Johnson. Mi smo svi bolesni od tog cijepljenja”, rekla je jedna građanka.

N1

Stariji gospodin ne dijeli njezino mišljenje: “Triput sam se cijepio i četvrti put ću, zašto ne. Nikakvih nuspojava nisam imao. Vjerujem u znanost, medicinu, da treba i pet puta, cijepio bih se.”

N1

Dvije posljednje gospođe koje su stale pred mikrofon N1, rekle su:

“Neću se cijepiti zato jer sam imala koronu. Prošlo je bez problema, osim njuha. Ne vjerujem u to.”

N1

“Ne bih se cijepila četvrtom dozom jer se nisam cijepila nijednom. Puno čitam, puno slušam, puno razmišljam i ne bih.”

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!