Peović: Osoblje u covid-centrima trebalo bi dobiti beneficirani radni staž

Vijesti 18. velj 202112:39 0 komentara
Katarina Peović
Jurica Galoic/PIXSELL

Saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović u četvrtak je zatražila beneficirani radni staž za zdravstveno osoblje koje ogromnim naporima brine o zaraženima covidom-19 u respiratornim centrima.

“Riječ je o ljudima koji se suočavaju s teškom poslovnom i zdravstvenim situacijom, koji su najizloženiji koronavirusu i koji su podložni izgaranju na radnom mjestu”, kazala je Peović na konferenciji za novinare u Saboru.

Istaknula je da se ta situacija može usporediti s onom ratnom kada se vojnicima od 1991. do 1995. vrijeme provedeno u ratu priznalo kao staž s dvostrukim trajanjem.

“Rad u respiratornim centrima i u skafanderima može se kvalificirati kao osobito težak, intenzivan i po život opasan”, rekla je Peović te još jednom pozvala Vladu da osigura zakonsku osnovu za beneficirani radni staž tim djelatnicima.

Podsjetila je da je Radnička fronta zakonski prijedlog kojim se predlaže beneficirani radni staž za zdravstvene djelatnike u respiratornim centrima uputila u proceduru početkom siječnja, a Vlada je na njega negativno odgovorila početkom veljače.

“Vlada je dala negativan odgovor praktički bez argumenata”, ocijenila je Peović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!