Sramotni napad na liječnicu: “Što se još mora dogoditi?”

Vijesti 14. pro 202122:26 > 15. pro 2021 07:49 3 komentara
Screenshot Facebook, Ilustracija

Bjelovarska policija nakon provedene istrage nije utvrdila kaznenu odgovornost, nego zbog napada antivaksera na jednu liječnicu protiv triju osoba podnosi prekršajne prijave. Tek u slučaju jednog komentara na društvenim mrežama policija je utvrdila da se radi o kaznenom djelu prijetnje.

Sramotni prizori antivaksera u Bjelovaru koji verbalno napadaju liječnicu tamošnjeg Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, uznemirili su javnost.

Kriminalističkim istraživanjem nije utvrđeno da je to kazneno djelo za koje se kazneni postupak pokreće po službenoj dužnosti, kažu u policiji.

“Što se još mora dogoditi?”

U Liječničkoj su komori nezadovoljni jer policija u svemu ne vidi kaznenu odgovornost.

VEZANA VIJEST

“Mišljenja smo da se radilo o kaznenom djelu, koliko vidim iz nekih medija policija je to okarakterizira kao prekršaj. Mislimo da je to pogrešno i šalje se pogrešna poruka. Postavljamo pitanje što bi se trebalo dogoditi da policija događaja okrakterizira onako kako to zakon propisuje”, rekao je Krešimir Luetić, predsjednik HLK-a.

Premda je bjelovarski slučaj najekstremniji, nažalost, još se liječnika suočava s nekim oblikom prijetnji zbog cijepljenja protiv covida-19.

Više u priči Ive Puljić Šego:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare