Umrla beba zaražena enterovirusom, oglasila se i Klinika Fran Mihaljević

Crna kronika 08. srp 202313:30 > 16:51 0 komentara
Pixabay / Ilustracija

Umrla je beba koja se enterovirusom zarazila u lipnju bjelovarskoj bolnici, doznaje naša Ivana Tomić.

Dijete je zbog ozbiljnog stanja koje je razvilo tada prebačeno u zagrebačku Zaraznu bolnicu. Naime, zbog upale srčanog mišića, miokarditisa, bilo je u iznimno teškom stanju te su se liječnici cijelo vrijeme borili za njegov život. Iako su svi vjerovali da će se ishod ove borbe biti pozitivan i dijete se, prema riječima liječnika, bilo počelo oporavljati, bitka je ipak izgubljena i dijete je u četvrtak umrlo.

Infektolog Goran Tešović, pročelnik Zavoda za infektivne bolesti djece Klinike za zarazne bolesti Dr. Fran Mihaljević, potvrdio je za N1 tužnu vijest.

Drugo dijete iz Bjelovara koje se nalazilo na liječenju u Zaraznoj bolnici otpušteno je kući. Iz bolnice su otpušeni i mali pacijenti koji su u Zaraznu stigli iz Svetog Duha i iz varaždinske bolnice.

Tešović ne zna kakvo je stanje u drugim bolnicama, a prema njegovim riječima, u Zaraznoj bolnici nema druge djece koja su zaražena ovim virusom.

Podsjetimo, nekoliko slučajeva zaraze beba enterovirusom najprije je u lipnju otkriveno u zagrebačkoj bolnici Sveti Duh, a nekoliko dana kasnije i u Bjelovaru.

Priopćenje Klinike za infektivne bolesti

Iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu priopćili su u subotu da je novorođenče u dobi od 4 tjedna, koje je u lipnju dovezeno iz bjelovarske Bolnice, nažalost umrlo u zagrebačkoj Klinici u četvrtak, 6. srpnja zbog komplikacija teške enterovirusne infekcije.

Obitelji i rodbini iz Ravnateljstva Infektivne klinike izrazili su duboku sućut.

O smrti novorođenčeta koje je nakon zaraze enterovirusom sredinom lipnja iz bjelovarske Bolnice prevezeno na liječenje u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, potvrdila je ranije danas ravnateljica Opće bolnice „Dr. Anđelko Višić“ Sanela Grbaš Bratković.

Rekla je kako je riječ o djetetu koje je od prvog dana zaraze bilo u iznimno teškom stanju, liječnici su se borili za njegov život, a iako je na trenutke bilo naznaka da bi se stanje moglo popraviti, dogodilo se najgore.

Ravnateljica Grbaš Bratković također je rekla kako je situacija u bjelovarskoj Bolnici sada pod nadzorom, eliminiran je virus zbog kojeg je prije nekoliko tjedana oboljelo više novorođenčadi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!