Samo “genijalci” mogu u roku od sedam sekundi uočiti skrivenu lampu u ovoj optičkoj iluziji

Magazin 21. ruj 202307:04 2 komentara
Bright Side

Nova optička iluzija izaziva ljude da pronađu skrivenu svjetiljku na slici koja je zbunila tisuće. Oni koji uspiju uočiti predmet unutar sedam sekundi mogu se svrstati u "genijalce", piše Mirror.

Optičke iluzije često ostavljaju ljude zbunjene, tjeraju ih da promatraju sliku iznova i iznova kako bi razriješili misterij pred njima. No, rješavanje takvih mentalnih izazova može biti izvrsna vježba za mozak, poboljšavajući koncentraciju, kognitivne funkcije i jačajući moždanu snagu. Ako tražite način da izazovete svoj um, nova optička iluzija može biti savršena prilika.

Slika koju je podijelio JagranJosh prikazuje čovjeka u zeleno-crvenom ogrtaču, šiljastom šeširu i sa štapom za hodanje kako prolazi ulicom pored kuća. Unutar ove slike skrivena je lampa, a vaš je zadatak pronaći je. No, postoji mali izazov – morate to učiniti u roku od sedam sekundi.

Tisuće ljudi diljem svijeta pokušalo je pronaći skrivenu svjetiljku, a mnogi su se češkali po glavi u pokušaju da razriješe ovu optičku zagonetku. Ako vam nije uspjelo, ne očajavajte. Evo odgovora: svjetiljka se nalazi točno iznad čovjekove glave.

Prema tvrdnjama stručnjaka, ako ste uspjeli pronaći skrivenu lampu u roku od sedam sekundi, to je znak “izvanredne inteligencije.”

Inače, studije su pokazale da redovno izlaganje mozga ovakvim izazovima može poboljšati kognitivne sposobnosti i potaknuti razmišljanje, piše Mirror.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare