Marijana Puljak otkrila u kojoj su firmi SDP-ovci htjeli svog direktora

Vijesti 21. lis 202117:09 > 21:13 0 komentara
Marijana Puljak
N1, Ilustracija

Saborska zastupnica Centra, Marijana Puljak, gostovala je u Newsroomu gdje je komentirala političku situaciju u Splitu. Podsjetimo, splitski gradonačelnik Ivica Puljak izvijestio je kako dvojica SDP-ovih vijećnika Goran Kotur i Davor Matijević više nisu dio vladajuće većine te da je on sad na čelu manjinske vlasti u Splitu jer od 31 vijećnika sada ima potporu njih 15.

“Svaka sjednica Gradskog vijeća u Splitu prilično sliči cirkusu i ovo je pokušaj zaustavljanja tog cirkusa. Građani prije četiri mjeseca nisu birali cirkus nego da se zaustavi cirkus, da se zaustavi ona situacija u kojoj je Split već nekoliko mandata bio zarobljen u raznorazne trgovačke koalicije. Izabrali su promjenu i novo Gradsko vijeće u kojemu smo pokušali naći partnere”, navela je Puljak.

Ističe da se SDP-ovcima nije sviđalo što se govorilo na sastancima.

VEZANA VIJEST

“Gradonačelnik je rekao da su tražili direktore gradskih firmi, tako su mislili surađivati. Kad im se na to nije odgovorilo već se reklo da će biti natječaj, neka se ljudi jave, pobijedit će najbolji, a to njima ne odgovara. Na takav način suradnje nisu navikli, oni su predstavnici starih politika očito”, kazala je.

Smatra da gradonačelnik Puljak ne treba podnijeti ostavku kako je to predložio HDZ-ov Vice Mihanović.

“Izvršna vlast funkcionira dosta dobro, pokrenula je dosta stvari, izgradnju vrtića, škola… Uvodimo red na svim razinama u Splitu”, tvrdi Puljak, navodeći da su to stvari “koje očito ne odgovaraju onima koji su do sada vladali Splitom”.

Otkrila je i što je točno SDP tražio. “Tražili su konkretno direktora Stanouprave, jedne gradske tvrtke da dobiju svog čovjeka na čelu te tvrtke.”

Puljak se osvrnula i na presudu Vrhovnog suda u slučaju Fimi media. “Danas se u Saboru raspravlja o strategiji borbe protiv korupcije, strategiji koju je napisao HDZ, politička organizacija osuđena za korupciju. To je Alan Ford na aparatima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!