Međimurci između četvoro kandidata biraju novog župana ili županicu

Vijesti 28. stu 202110:41 0 komentara
Lokalni izbori, izbori, glasanje, biračka mjesta, biračko mjesto
DENIS LOVROVIC / AFP / Ilustracija

U Međimurskoj županiji u nedjelju se održavaju prijevremeni izbori za župana i zamjenika župana, a jednom od četvero kandidata svoj će glas moći dati ukupno 95.289 birača na 157 biračkih mjesta.

Vlada Republike Hrvatske raspisala je prijevremene izbore nakon što je u rujnu dotadašnji župan Matija Posavec priveden zbog sumnji u primanje mita, zlouporabu položaja i trgovanje utjecajem te je dao ostavku.

Posavec se za župana kandidirao i na ovim izborima, a, osim njega, kandidati za čelnu poziciju u Međimurskoj županiji su Reformistica Sandra Herman, nezavisni Mladen Novak i Fokusov Darko Zver.

Zasad nema gužvi na biralištima na kojima građani ne trebaju imati važeću covid-potvrdu, ali su dužni pridržavati se svih propisanih epidemioloških mjera.

Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske objavit će podatke o odazivu birača do 11,30 sati te o odazivu do 16,30, a prve informacije o privremenim nepotpunim rezultatima prijevremenih izbora bit će objavljene na mrežnoj stranici Državnog izbornog povjerenstva u 20 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!