Milanović se oglasio uoči Uskrsa: Svi možemo činiti više i bolje za dobrobit hrvatskog društva

Vijesti 30. ožu 202410:30 1 komentar
Ivica Galovic/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović oglasio se povodom Uskrsa na svom Facebook profilu, ali suzdržao se političkih poruka.

Prenosimo njegove riječi u cijelosti:

“Uskrs je blagdan koji se smatra temeljem kršćanstva jer slavi pobjedu života i novi početak, a u suštini slavi pobjedu ljudskosti. Zbog toga je u cijelom kršćanskom svijetu prihvaćen kao najveći blagdan, a to njegovo suštinsko značenje slavi se ne samo među vjernicima nego i kao najveća svjetovna vrijednost.

U današnjem svijetu koji se dramatično mijenja, pri čemu u tim mijenama često na vidjelo izlazi baš nedostatak ljudskosti, isticati i slaviti vrijednosti Uskrsa potrebno je u svakom društvu koje želi mir, sigurnost i toleranciju među ljudima i narodima. Bez ljudskosti, dobrote u čovjeku i ljubavi prema drugima lako se uruše sva postignuća suvremenog društva za koja smo olako mislili da su neuništivi temelji budućnosti.

Kako ljudima u nemirnom svijetu oko nas, tako i hrvatskim ljudima, bili vjernici ili ne, trebaju nada i ohrabrenje da svima može biti bolje i da će svjetlo nadjačati tamu. Uvjeren kako će vrijednosti ljudskosti u konačnici pobijediti, moja je želja da već predstojeći uskršnji blagdan bude početak preispitivanja svega što činimo jer svatko od nas može činiti više i bolje za dobrobit hrvatskog društva.

Svima u našoj Domovini kao i Hrvatima u Bosni i Hercegovini i širom svijeta, želim sretan i blagoslovljen Uskrs. Neka vam dani uskršnjeg blagdana budu ispunjeni mirom i radošću, provedite ih u okruženju obitelji i prijatelja.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare