Miljenić i Lozančić: Banožić ne daje dnevnice vojnicima koji prate predsjednika

Vijesti 29. stu 202112:13 > 14:56 3 komentara
N1

Predstojnik Ureda predsjednika Republike Orsat Miljenić i savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić danas su na Pantovčaku dali izjave medijima. Tema pressice novi su sukobi na relaciji Ured predsjednika - Ministarstvo unutarnjih poslova.

Pressica je sazvana za 13 sati, ali počela je sa zakašnjenjem od gotovo sat vremena.

“Banožić je prije mjesec dana donio odluku da se vojnicima koji su potpora predsjedniku Republike ne plaćaju dnevnice”, rekao je Orsat Miljenić na početku press konferencije.

Lozančić je rekao da se tu radi o aktivnim vojnicima.

“Neće dobiti dnevnice, to je nekorektno. To su redovne aktivnosti, polaganje vijenaca u Vukovaru, Škabrnji, oni su napravili svoj posao, obaveza je ministarstva da se te dnevnice riješe”, rekao je Lozančić, a potom pročitao dio pisma koje je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, Robert Hranj, uputio Vladi.

N1/Ivan Hrstić

“Ovo se ne smije tolerirati. Prošlo je neko vrijeme, načelnik Glavnog stožera iskaže svoje mišljenje, a odgovora nema do dan danas”, rekao je Lozančić.

“Ako se ne isplate dnevnice, predsjednik može ne ići i ne ispunjavati svoju funkciju ili ići”, dodao je Lozančić.

“Predsjednik će nastaviti raditi kao i do sada. Predsjednik će ići tamo gdje treba, a ministar, ne znam na temelju čega, misli da može ljudima koji su bili u Vukovaru uskratiti dnevnice. Ovo sve je napisao načelnik Glavnog stožera. On je taj koji daje zapovijedi, na temelju njega se daju putni nalozi, to tako funkcionira. Možda ministar smatra da on može biti načelnik Glavnog stožera. Nezamislivo je, ako je ikome zamislivo da predsjednik nema pravo na tri osobe da ponesu vijenac, da za to treba tražiti dozvolu ministra, to je suprotno Ustavu, zakonu i logici”, rekao je Miljenić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare