U Zagrebu uhićen nasilni muž zbog čijih je batina žena izgubila bebu

Crna kronika 14. kol 202314:48 0 komentara
Marko Prpic/PIXSELL

U pitanju je obiteljsko nasilje koje se dogodio u Njemačkoj, a počinitelj je sada pronađen u Hrvatskoj. Ova vijest dolazi svega par dana nakon što je problem nasilja nad ženama i propusta sustava koji ne sankcioniraju počinitelje ponovno došao u fokus javnosti zbog krvavog pohoda fitness trenera u Gradačcu u BiH.

Hrvatska policija uhitila je ovaj vikend 27-godišnjeg državljana Srbije čije izručenje zbog brutalnog premlaćivanja trudne supruge traži Njemačka, doznaje N1.

Zločin za koji ga se tereti počinio je prije pet godina, a tek sada je realiziran Europski uhidbeni nalog, odnosno nasilnik je uhićen na području Zagreba.

Ženu je opet napao partner

N1 je iz upućenih izvora saznao detalje gnusnog događaja od prije pet godina u kojem je ponovno jedna žena bila žrtva svog partnera. Sve se događalo u stanu u jednom njemačkom gradu u kojem je par živio. Muškarac je tada imao 22 godine.

Njegova supruga dobila je potvrdu da je u drugom stanju, a kada mu je to kazala bez ikakvog opravdanog razloga nasrnuo je na nju. Tukao ju je nogama po cijelom tijelu. Jedan udarac zadao joj je i koljenom u glavu, da bi ju zatim nastavio udarati i po intimnim dijelovima tijela.

Od težine ozljeda nesretna žena izgubila je dijete. Zbog toga je njezin partner prijavljen za prouzročenje abortusa, kao i za nanošenje teških ozljeda.

Prijete mu zatvorske kazne

Nakon što je pronađen u Zagrebu ovaj nasilnik priveden je na Županijski sud u Zagrebu kako bi se očitovao o navodima iz Europskog uhidbenog naloga što ga je izdala Njemačka. Doznajemo da je pristao na izručenje, pa mu je određen istražni zatvor u kojem će čekati predaju njemačkim vlastima.

Osoba koja izazove prekid trudnoće prema njemačkom Kaznenom zakonu može biti kažnjena s maksimalno tri godine zatvora, dok se za nanošenje teških ozljeda može izreći kazna do pet godina zatvora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!